Cenu za najlepšiu réžiu Scénickej žatvy získala Michaela Čajkovičová

Michaela Čajkovičová za inscenáciu Narodeniny si odniesla ocenenie Scénický veniec za najlepšiu réžiu na festivale ochotníckych divadiel Scénická žatva v Martine. Festival v tomto roku oslávil storočnicu. Informovala o tom hovorkyňa festivalu Alexandra Žilavá.

04.09.2022 15:00
SR Martin divadlo Scénická žatva festival ZAX Foto: ,
Na snímke návštevníci Scénickej žatvy - 100. ročníka najstaršieho festivalu ochotníckych divadiel a umeleckého prednesu v Európe na Divadelnom námestí v Martine.
debata

Cenu za najlepší umelecký prednes získal Mário Mňahončák, za najlepšie herecké výkony Jakub Janotík, Samuel Černuško a Simona Marhefková. Ocenenie za najlepšiu scénografiu si odniesol kolektív divadelného súboru Modré traky za inscenáciu Človek. Cenu za najlepšiu dramaturgiu získalo divadlo dNO z Námestova za inscenáciu Hra na Boha.

Novinkou na festivale bolo udeľovanie individuálnych ocenení najlepším ochotníckym tvorcom. Súčasťou programu bol aj slávnostný galavečer k 100. výročiu festivalu, ktorý pripravil režisér Jozef Krasula.

Festival organizuje Národné osvetové centrum (NOC), príspevková organizácia Ministerstva kultúry SR. Spoluorganizátormi sú mesto Martin a Turčianske kultúrne stredisko. Záštitu nad festivalom prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Scénická žatva je najstarším festivalom neprofesionálneho divadla v Európe. Je vyústením práce niekoľkých stoviek divadelných súborov a jednotlivcov, ktorí sa zúčastňujú na postupových okresných, krajských a celoslovenských prehliadkach. Každoročne sa koná v Martine.

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #Scénická žatva #Michaela Čajkovičová