Šarišský Hollywood bude opäť hľadať herecké talenty

Príležitosť vyskúšať si herecké umenie a spolupracovať tak na príprave zaujímavých predstavení, ponúkajú aj tento rok mladým ľuďom divadelné workshopy Šarišský Hollywood, ktoré budú prebiehať počas augusta vo Veľkom Šariši.

04.08.2012 09:00
debata

Podujatie po tretíkrát pripravilo tamojšie Kultúrno-informačné centrum (KIC). Výsledky snaženia účastníkov bude môcť posúdiť verejnosť počas tohtoročných Šarišských hradných dní, ktoré sa budú konať 2. septembra.

Riaditeľka KIC a dramaturgička tvorivých dielní Katarína Pirohová dnes pre TASR uviedla, že workshopy sú určené predovšetkým pre prázdninujúcu mládež, ktorá má záujem zmysluplne stráviť svoj voľný čas a pripraviť zábavný program v historických kostýmoch pre niekoľko tisíc divákov.

Už od prvého ročníka Šarišských hradných hier sme počas letných prázdnin nacvičovali približne s 80-člennou skupinou ochotníkov krátke divadelné predstavenia, interaktívne scénky, či dokonca nakrúcali filmy, ktoré boli súčasťou programu hradných hier," hovorí Pirohová a dodáva, že práve táto intenzívna amatérska herecká príprava vyústila do organizovania tvorivých dielní.

Záujem o prácu v tvorivých dielňach je veľký, pretože obliecť sa do historického kostýmu a zahrať si princeznú či zbojníka priamo na hrade je pre mnohých lákavé. Navyše do scénok, ktoré sa predvádzajú počas výstupu na hrad sa aktívne zapájajú aj diváci," zdôraznila dramaturgička workshopov.

Program Šarišského Hollywoodu sa začína v pondelok (6.8.) a potrvá až do konca augusta. Organizátori radi privítajú mladých ľudí od 14 do 24 rokov, ktorí majú záujem zistiť či v nich drieme herecký talent a využijú možnosť rozvíjať ho.

Pirohová priblížila, že pôjde o nácvik scénok s dobovou tematikou, ako je zbojnícky prepad, pálenie bosorky, či podobných historických výjavov.

„Hviezdy východniarskej továrne na sny, teda Šarišského Hollywoodu, sa môžu tešiť na krásne historické kostýmy a prácu so skúsenými ochotníckymi i profesionálnymi divadelníkmi,“ konštatovala dramaturgička.

Pripomenula, že účasť na workshopoch je bezplatná a záujemcovia o prácu v divadelných dielňach sa môžu hlásiť na telefónnom čísle 0911 446 205 alebo na mailovej adrese ic.velkysaris@gmail.com.

debata chyba