Braňo Bystriansky: Drlička bol najlepší generálny riaditeľ za niekoľko desaťročí

"Matej Drlička bol asi najlepší generálny riaditeľ Slovenského národného divadla za niekoľko desaťročí. Pod jeho vedením divadlo začalo fungovať a napredovať," zhodnotil pôsobenie odvolaného Drličku člen Činohry SND a šéf činoherných odborov Branislav Bystriansky.

24.10.2022 15:12
herec, Brano Bystriansky Foto:
Branislav Bystriansky
debata (3)

Ako dodal, Drlička vo funkcii generálneho riaditeľa pochopil, čo divadlo potrebuje, najmä po technickej a po finančnej stránke, snažil sa zabezpečiť prostriedky na tvorbu, a to sa mu aj darilo. „Ak s ním odíde aj celý jeho tím, bude to pre divadlo veľká škoda, vybudoval fungujúce právne aj ekonomické oddelenie, teraz bude neistota,“ povedal Branislav Bystriansky.

Matej Drlička, generálny riaditeľ Slovenského národného divadla Čítajte viac Ministerka kultúry Milanová odvolala šéfa SND Drličku

Drličkovo odvolanie pritom považuje za prehnané. „Dnes už hovorí kto chce, čo chce a ďaleko viac za hranou a s oveľa väčšími dôsledkami ako bolo jeho vyjadrenie. Ak je dôsledkom jedného "prekecnutia“ v emotívnom vypätí neistota v jednej z najdôležitejších kultúrnych inštitúcií na Slovensku, nemám z toho dobrý pocit," povedal Branislav Bystriansky. Podľa jeho slov sa možno viac ohľadne menežmentu ukáže v utorok 25. októbra, keď sa uskutoční stretnutie všetkých súborov SND na celodivadelnom aktíve.

Juraj Peter Čítajte viac Operný sólista Juraj Peter o odvolaní Drličku: Podarilo sa nám odseknúť hydre hlavu Matej Drlička, Matej Drlicka, Čítajte viac Šéf SND urazil poslancov i národných umelcov. Milanovej už ponúkol demisiu

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #SND #Matej Drlička