V košickom V Kulturparku bude Festival amatérskych divadiel

Festival amatérskych divadiel v Košiciach je príležitosťou pre neprofesionálne divadelné súbory prezentovať svoju činnosť pred publikom, ukázať svoj talent a nadanie.

14.11.2022 07:00
festival amaterskych divadiel 2022 Foto:
Festival amatérskych divadiel bude mať v Košiciach už svoj tretí ročník.
debata

Festival amatérskych divadiel je priestorom na vzájomnú spoluprácu a vďaka pestrej palete divadelných žánrov sa otvára možnosť na inšpiráciu či objektívnu kritiku. Po každom predstavení bude diskusia o hre a krátke zhodnotenie výkonu ochotníkov odborníkmi na divadelnú tvorbu.

Tretí ročník festivalu sa bude konať v dňoch 18. – 20. novembra v Kasárňach/Kul­turparku. Po každom predstavení bude diskusia o hre a krátke zhodnotenie výkonu ochotníkov odborníkmi na divadelnú tvorbu. Informovala o tom Gabriela Mišurová z K 13 – Košické kultúrne centrá.

Centrum nezavislej kultury Zahrada Čítajte aj V Banskej Bystrici sa chystá Klubové povstanie

Divadelný maratón odštartuje 18. novembra o 18:00 Celkom malé divadlo zo Starého Tekova s ironicky komediálnou drámou o hľadaní pravdy na dne hrnca Ako uvariť žabu. Priblíži posledný súd ženy, ktorá celý život hľadala úprimnú lásku, ale pritom sa nechtiac ocitla v osídlach mužskej moci a bezohľadnej manipulácie. Košické Divadlo P. A. sa na festivale predstaví s komédiou o tom, ako je internet dobrý sluha, ale zlý pán INSTAntná láska v rovnaký deň o 20:30. Inscenácia je o bežných ľuďoch, ktorí si budujú svoj virtuálny obraz často vzdialený od toho reálneho. O ľuďoch frustrovaných zo svojho sociálneho statusu či povolania, vybíjajúcich si svoju agresiu v online priestore.

divadlo jana palarika velky gatsby Čítajte aj Máte radi záhady? V trnavskom divadle chystajú detektívnu noc. Potrvá až do rána

Festival amatérskych divadiel ponúkne divákom v sobotu až tri predstavenia. Castellum Cassovia prinesie o 14:00 historickú drámu Komédia osudu. Príbeh inscenácie približuje osud pugila Benedikta. Človeka, ktorý doslova bojuje za spravodlivosť v súdnych dueloch ako zastupujúci vojak jednej zo súdiacich sa strán. Je nebojácny a sebaistý až do momentu, keď súhlasí, že bude zastupovať comesa Jána Obla, miestneho pána a prefíkaného obchodníka.

Študentské divadlo Gymnázia na Alejovej ulici v Košiciach obohatí program o 16,30 h o komédiu Teta na zjedenie. Je o úprimnej i falošnej láske k vlasti, je o obdive všetkého cudzieho, čo nie je slovenské. Súčasne hovorí o osobných cieľoch, ktoré sú často aj nemorálne, lebo hra rieši aj neveru a vypočítavosť, podvod.

Večer o 19. h bude pódium patriť hercom Divadla nad vecou z Košíc, ktoré sa o priazeň diváka bude uchádzať premiérou drámy Tak prečo to neskúsiť. Každý verí, že jeho láska vydrží navždy a ešte predsa len o trochu viac, ako tým druhým. V tejto hre dvojica ľudí rozličného spôsobu života takmer s určitosťou vie povedať, ako dlho vydrží ich vzťah. A to aj napriek tomu, že oňho na začiatku vôbec nestáli.

S rozprávkou Snehová kráľovná príde 20. novembra o 10:30 medzi divákov košické Sociálne divadlo Hopi hope, ktoré sa snaží, aby na jednom javisku vystupovali marginalizované a znevýhodnené skupiny s profesionálnymi a poloprofesionálnymi hercami a umelcami. Cieľom divadla je baviť divákov a poskytnúť im umelecký zážitok.

Konzervatórium Jozefa Adamoviča KONJA v Košiciach sa predvedie o 14:00 mysterióznou tragikomédiou ŠtipkaHodín – ReaperMan na motívy románu Terryho Pratchetta zo sveta Zemeplochy. Smrť sa stáva osobnosťou a dostáva výpoveď zo zamestnania. Živé bytosti na Zemeploche prestávajú umierať. Kolobeh bytia a nebytia je narušený. Existuje cesta z tejto absurdnej situácie?

debata chyba
Viac na túto tému: #Festival amatérskych divadiel