Ukrajinská baletka Antonina Vasylieva z Charkova: Prísť do ubytovne v Gabčíkove bol trochu šok

Tanečníci z Charkovského národného akademického divadla opery a baletu M.V Lysenka účinkovali na svetových javiskách, teraz žijú v ubytovni pre utečencov v Gabčíkove. Nedávno sme ich mohli vidieť na doskách DPOH, kde uviedli balet Tajomstvá Pandory. Umeleckej riaditeľky baletu Antoniny Vasylievy sme sa opýtali, ako ich prijali na Slovensku a či sa chcú vrátiť domov na Ukrajinu.

27.11.2022 06:00
debata (7)
Video

Ďalšie vystúpenie charkovských divadelníkov bude 27. decembra o 19.00 opäť v DPOH. V hudobnej šou MY WAY sa stretnú postavy viacerých svetových muzikálov. V podaní členov baletného súboru, operných sólistov a zboru Opery Východ, uvidia diváci tanečné a hudobné scény z muzikálov ako Chrám Matky Božej v Paríži, Fantóm opery, Mačky, Kabaret, Chicago, Leví kráľ a mnohých ďalších. MY WAY je jedinečnou zmesou rôznych muzikálov, skladieb a žánrov, sprevádzaná veľkolepou svetelnou réžiou, na originálnej scéne, v organickej choreografii.

29. decembra o 19.00 uzavrie účinkovanie Charkivského národného akademického divadla opery a baletu M. V. Lysenka na scéne Divadla Pavla Országha Hviezdoslava STRAUSSOV VIANOČNÝ KONCERT. Opera Východ uvedie koncert kráľa valčíkov Johanna Straussa ml. Súčasťou programu, v ktorom odznejú pochody, valčíky, árie z operiet, vystúpia nielen orchester a sólisti Opery Východ, ale aj zbor a dokonca aj baletný súbor divadla.

ukrajinské divadlo, Čítajte viac Divadelný režisér Armen Kalojan z Charkova: Namiesto Japonska sme tancovali v DPOH v Bratislave

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #balet #divadlo #DPOH