Zomrel otec Ondřeja a Ivana Trojanovcov. Herec Ladislav Trojan mal 90 rokov

Vo veku 90 rokov v nedeľu zomrel herec Ladislav Trojan. Oznámila to jeho rodina, informuje TASR podľa servera novinky.cz.

18.12.2022 12:21
ladislav trojan Foto:
Ladislav Trojan so synmi Ondrejom (vľavo) a Ivanom a s vnukom Josefom na premiére filmu Šarlatán.
debata

„Dnes nad ránom zomrel náš milý otec, herec Ladislav Trojan. Odišiel v spánku, v pokoji a mieri. Úsmev mal na tvári do poslednej chvíle,“ uviedli v nedeľu na sociálnych sieťach jeho synovia producent a režisér Ondřej Trojan a herec Ivan Trojan.

Ladislav Trojan (vpravo) v rozprávke Arabela sa... Foto: ČT
ladislav trojan Ladislav Trojan (vpravo) v rozprávke Arabela sa vracia.

Ladislav Trojan svoju prvú ochotnícku úlohu ešte ako dieťa odohral v orlovne v pražských Dejviciach. Táto sála sa postupom času premenila na dnes slávne divadlo, kde dlhodobo hrá jeho syn Ivan. Podľa vlastných slov sa k divadlu „navážno“ dostal až počas gymnázia vďaka jednému z profesorov. Po štúdiu na pražskej DAMU pôsobil vo viacerých divadlách, najdlhšie v Mestských divadlách pražských.

Hral vo vyše stovke filmov, z ktorých sú najznámejšie Vrchní prchni, Kamarát do dažďa alebo Vlastníci.

scéna z filmu Vlastníci.

Asi najväčšiu popularitu mu vyniesla postava mladého Vendu Potůčka v televíznom seriáli Traja chlapi v chalupe, kde hral spoločne s Lubomírom Lipským (dedo Potůček) a Janom Skopečkom (otec Potůček). Zahral si aj v seriáloch F. L. Věk alebo Poisťovňa šťastia.

Ladislav Trojan, Jan Skopeček, Lubomír Lipský... Foto: Archív ČT
ladislav trojan Ladislav Trojan, Jan Skopeček, Lubomír Lipský st. v komédii z prostredia pracujúceho ľudu Tři chlapi v chalupě.

Od roku 2011 do novembra 2018 moderoval Kúzelnú škôlku, kde hral deda Láďu.

Sarlatan Josef Trojan 01 Čítajte viac Josef Trojan o účinkovaní vo filme Šarlatán aj o tom, prečo má rád slovenskú náturu

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #úmrtie #Ivan Trojan #Ondřej Trojan