Opera SND začala sezónu na Cypre

Zájazdom na Cyprus vstúpila Opera Slovenského národného divadla v Bratislave do novej sezóny. V rámci medzinárodného operného open-air Pafos Aphrodite Festivalu uviedla v piatok, sobotu a nedeľu inscenáciu opery Giuseppe Verdiho Otello. Dramatický príbeh Otella, Jaga a Desdemony, ktorí bojujú v vášňami, zákernosťou aj prízemnou ľudskou zlobou, odohrali tentoraz v prírodnom amfiteátri stredovekej pevnosti.

11.09.2012 12:00
Michal Lehotský ako Otello a Dalibor Jenis ako... Foto:
Michal Lehotský ako Otello a Dalibor Jenis ako Jago sa vo Verdiho Otellovi predstavili na open-air Pafos Aphrodite Festivale na Cypre.
debata

„Predstavenie sa stretlo s veľmi pozitívnou odozvou v zaplnenom, takmer dvaapoltisícovom auditóriu,“ povedala tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.

Pod inscenáciu Verdiho Otella, ktorá mala v Opere SND premiéru začiatkom minulej sezóny, sa ako režisér podpísal Josef Průdek, ako dirigent Ondrej Lenárd. „Čakal som veľmi dlho, vlastne celý život na tento titul. Človek musí dozrieť, aby pochopil zmysel intríg a zla, ktoré sú v tejto opere viac ako prítomné,“ vyznal sa v Opere SND hosťujúci Ondrej Lenárd.

V hlavných úlohách sa aj na opernom festivale v Pafose predstavili poprední slovenskí aj zahraniční sólisti: Michal Lehotský, Ernesto Grisales, Eva Hornyáková, Adriana Kohútková, Dalibor Jenis, Constantinos Yannoudes, Tsveta Christoforou a ďalší.

Opera SND účinkovala na renomovanom cyperskom festivale po druhý raz. Pred dvoma rokmi uviedla v Pafose s úspechom inscenáciu opery Giacoma Pucciniho Bohéma.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba