FOTO: Malý princ prišiel z Bystrice do Bratislavy

Bratislavské Divadlo Nová scéna (DNS) hostí umelcov zo Štátnej opery v Banskej Bystrici, ktorí v hlavnom meste uvedú v sobotu 21. januára rozprávkovú operu Malý princ. Krehký a lyrický príbeh podľa svetoznámej knižky Antoina de Saint-Exupéryho si pozrú rodiny s deťmi v dvoch termínoch o 13.00 a 18.00 h.

20.01.2023 07:00
maly princ divadlo abrman zvarik becse szabo... Foto:
Juraj Abrman ako Malý princ.
debata

„Známy príbeh odela do nádhernej hudby držiteľka Oscara, britská skladateľka Rachel Portmanová. Na oboch predstaveniach sa zúčastní režisérka Dana Dinková a umelecký riaditeľ Štátnej opery Šimon Svitok, ktorý v opere aj účinkuje,“ uviedla Zuzana Šebestová, PR manažérka Divadla Nová scéna.

Rozprávkový Malý princ ožíva v divadle

Pozrite si snímky z krásneho predstavenia Štátnej opery v Banskej Bystrici, s ktorým zavíta na javisko bratislavskej Novej scény.

Fotogaléria
V sobotu 21. januára 2023 v dvoch termínoch  o...
Juraj Abrham ako Malý princ.
+5Štátna opera v Banskej Bystrici zvíta s...

Dvojdejstvová „magická opera“, ktorá je zhudobnením najznámejšieho rozprávkového príbehu modernej literatúry od A. de Saint-Exupéryho z roku 1943, sa zrodila v roku 2003 z pera britskej skladateľky Rachel Portmanovej, oscarovej autorky oceňovanej najmä v žánri filmovej hudby.

Stvárňuje príbeh pilota (samotného autora spisovateľa), ktorý počas vojny uviazne so svojím havarovaným lietadlom v saharskej púšti. Stretáva sa tu s Malým princom, ktorý prišiel z ďalekej planétky. Začne s ním viesť rozhovor o zmysle života, o priateľstve i láske, o pýche i pokore. „V opere je mnoho metafor a prirovnaní, ktoré dokážu naplniť detskú dušu a svojimi podobenstvami zaujať i dospelých,“ avizuje divadlo.

tučniaky Čítajte aj Divadlo Nová scéna už vie, čo prinesie Mikuláš. Rozprávku Tučniaky!
debata chyba
Viac na túto tému: #Štátna opera Banská Bystrica #Divadlo Nová scéna