O post nového šéfa SND sa uchádzajú štyria kandidáti

O post generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla (SND) sa uchádzajú štyria kandidáti. Všetci splnili potrebné náležitosti podľa oznámenia o procese verejného vypočutia. Vyplýva to z vyjadrenia hovorkyne ministerstva kultúry Zuzany Viciaňovej. V budove rezortu sa v stredu (25. januára) otvárali obálky s menami prihlásených.

27.01.2023 14:05
Slovenské národné divadlo Foto: ,
Záujem o post generálneho riaditeľa SND prejavili štyria uchádzači.
debata

„V najbližšom období uchádzači absolvujú hĺbkový pohovor s personálnou poradkyňou priamo menovanou ministerkou kultúry na odporúčanie osobného úradu MK SR. Na základe predmetného pohovoru a troch referencií uvedených uchádzačmi personálna poradkyňa vypracuje profily uchádzačov a uchádzačiek, preverí ich schopnosti a odborné znalosti,“ priblížila hovorkyňa s tým, že hodnotenie sa potom predloží na druhé kolo poradnému orgánu.

SND slovenské národné divadlo Čítajte viac Rezort kultúry vyhlásil proces verejného vypočutia na šéfa SND

Súčasťou druhého kola bude okrem iného neverejné vypočutie uchádzačov. „Po tomto procese bude nasledovať tretie kolo – verejné vypočutie kandidátov, ktoré bude vysielané naživo za účasti verejnosti,“ doplnila Viciaňová.

Následne sa bude hlasovať o novom generálnom riaditeľovi SND. Ministerstvo uviedlo, že termín verejného vypočutia, mená kandidátov i členov poradného orgánu zverejní v lehotách určených príslušnou smernicou.

debata chyba
Viac na túto tému: #SND #divadlo #Slovenské národné divadlo #Ministerstvo kultúry