Biele divadlo oslavuje 40. výročie. Na realizáciu veľkolepej inscenácie potrebuje pomoc verejnosti

Biele divadlo pripravuje pri príležitosti svojich 40. narodenín premiéru výnimočnej inscenácie Sedem vekov človeka na motívy monológu geniálneho dramatika Williama Shakespeara. Na jej realizáciu však potrebuje finančnú podporu, preto prvýkrát vo svojej histórii spustilo crowdfundingovú kampaň na platforme StartLab.

03.03.2023 16:00
Biele divadlo Foto:
7 vekov človeka.
debata

„Účelom je vyzbierať cieľovú sumu 3 000 € potrebnú na pokrytie nákladov na prenájom priestorov, scénickú výpravu, propagáciu, produkciu či materiálno-technické zabezpečenie,” povedal riaditeľ Bieleho divadla Michal Paulovský.

Výnimočný výstup v legendárnej Iuvente

V termíne od 18. do 21. marca (18. marca v spoločnosti bývalých členov a zakladateľky divadla Niny Zemanovej) čaká nadšencov divadla a kultúry nezabudnuteľný zážitok, ktorý formou divadelných metafor zachytí podstatu životného cyklu človeka i divadla. „Osem tvorcov oživí v siedmich príbehoch štyri priestory ikonickej budovy Iuventy v bratislavskej Karlovej Vsi,” dodal riaditeľ.

Autormi konceptu Sedem vekov človeka sú režisér Michal Paulovský a dramaturgička Barbora Cannerová. Okrem nich sa pod jednotlivé výstupy autorsky podpíšu režisérka a dramaturgička Vanda Alberty, televízna a divadelná režisérka Soňa Ferancová, herečka a lektorka Alexandra Lukáčová, pohybová pedagogička Michaela Motlochová, režisér a lektor Jakub Jánsky a bábkoherec Michal Zeman.

Na podporovateľov čakajú atraktívne odmeny

Organizátori pripravili pre podporovateľov kampane na StartLabe, okrem dobrého pocitu, aj zaujímavé odmeny a možnosť zúčastniť sa inšpiratívnej divadelnej oslavy. Môžu získať rôzne tematicky ladené balíčky, ale aj nezabudnuteľné divadelné zážitky.

Za všetky spomeňme napríklad individuálny herecký tréning, ročnú permanentku do divadla, herecký workshop, hodinu dabingu, firemný workshop, ale aj ďalšie lákavé odmeny.

O Bielom divadle

Biele divadlo je nezávislé umelecké zoskupenie, ktoré v roku 1983 založila herečka a pedagogička Nina Zemanová. Svoju hereckú dráhu v Bielom divadle začínali napríklad herečky Diana Mórová, Gabika Škrabáková, herci Marek Majeský, Daniel Dangl, Braňo Bystriansky, Jakub Rybárik či Andrej Bičan, ale aj režiséri a dramaturgovia ako Valéria Schulczová, Marián Amsler či Soňa Ferancová. Primárnou náplňou Bieleho divadla je organizácia hereckých štúdií pre všetky vekové kategórie a nezávislá divadelná tvorba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #Biele divadlo