Ak o divadle rozhodujú tí, ktorí tam nikdy neboli, je to odporné, hovorí Emília Vášáryová

Herečka Emília Vášáryová sa po dlhých rokoch ocitla na javisku Divadla Pavla Országa Hviezdoslava, kde kedysi bývala domovská scéna Činohry Slovenského národného divadla (dnes je to mestské Divadlo P. O. Hviezdoslava), teraz v hre Divadla Aréna Sklenený zverinec. Čo si dnes myslí o situácii v Slovenskom národnom divadle?

10.03.2023 11:00
Emília Vášáryová Foto:
Emília Vášáryová
debata

Po rokoch ste sa znova ocitli na javisku Divadla Pavla Országa Hviezdoslava, aj to vás presvedčilo účinkovať v novej hre?

Hrala som tu štyridsaťpäť rokov a nestihla som sa poriadne rozlúčiť … Ale presvedčil ma, samozrejme, aj autor Tennessee Williams a jeho hra Sklenený zverinec, písal veľké charaktery a to je pre herca dar.

Slovenské národné divadlo Čítajte viac Zápas o SND vrcholí. Na ťahu je Milanová

V Národnom divadle to vrie, aký je váš pohľad na odvolanie a menovanie generálneho riaditeľa?

Nechcem sa k tomu vyjadrovať, lebo až tak veľa o tom neviem, ale je už načase, aby sme dostali riaditeľa. A mali by do toho hovoriť ľudia, ktorí niečo o divadle vedia. Irituje ma, keď sa do toho miešajú takí, ktorí ani len netušia, kde sa Slovenské národné divadlo nachádza, nikdy v živote tam neboli, nevedia, čo to je divadlo a chcú rozhodovať o tom, kto tam má byť – to je odporné!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SND #Emília Vášáryová