Legendárny muzikál Na skle maľované sa vracia

Muzikál Na skle maľované bude mať po nútenej „korona“ pauze limitovanú sériu predstavení v novom a atraktívnom priestore STARS auditoria od 18. mája 2023. Na skle maľované patrí k najúspešnejším hudobno-divadelným predstaveniam na Slovensku. Pôvodné dielo sa za posledných 50 rokov dostalo na pódiá vo viacerých naštudovaniach. Verzia Jána Ďurovčíka sa hrá už 18 rokov.

20.03.2023 08:00
NA SKLE MALOVANE Janosik Jan Slezak Foto:
debata
Janko Slezák-Lipová lyžka

Režisér Ján Ďurovčík netajil svoju radosť: „Na skle maľované už hráme 18 rokov a máme za sebou viac ako 500 repríz. Ľudia ho chcú stále vidieť. To mňa, ako každého umelca a tvorcu, vždy poteší.“

Na skle maľované sa vracia

Pozrite si snímky z legendárneho muzikálu

Fotogaléria
Muzikál Na skle maľované v režijnom naštudovaní...
+3Tanečné divadlo so spevom alebo spevohra s...

V obsadení muzikálu Na skle maľované sa objaví skúsený a skvelý Ján Slezák, ktorý v hlavnej úlohe Jánošíka už získal svoj status. V historickej verzii túto postavu stvárnil nezabudnteľný Michal Dočolomanský. Okrem skúsených a overených hercov budú mať v obnovenej verzii priestor aj nováčikovia: „V úlohe Anjela bude Zuzanu Tlučkovú alternovať Zuzana Vačková. V postave Smrti sa predstaví Kristína Vrecková, ktorá už má za sebou účinkovanie vo viacerých svetových muzikáloch v hlavnej úlohe,“ upresňuje Ján Ďurovčík.

Queen Show Čítajte aj Recenzia: Z Queen Show by mal radosť aj Freddie Mercury

Na skle maľované patrí k najúspešnejším hudobno-divadelným predstaveniam na Slovensku. Pôvodné dielo sa za posledných 50 rokov dostalo na pódiá vo viacerých naštudovaniach, pričom súčet štyroch hlavných divadelných naštudovaní presahuje dvetisíc repríz. Od mája sa v STARS Auditoriu môžu návštevníci a fanúšikovia tešiť na nielen tradične skvelé spevácke, herecké a tanečné výkony, ale aj na skvelé hudobné podklady, ktoré pripravil Henrich Leško a na výbornú verziu prebásnených textov, ktoré sú dielom Ľubomíra Feldeka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Na skle maľované