Maďarská štátna opera venuje budúcu sezónu slovanskej hudbe

Maďarská štátna opera svoju 140. sezónu venuje slovanskej hudbe. Informovala o tom agentúra MTI s odvolaním sa na riaditeľa opery Szilvesztera Ókovácsa. Štátna opera podľa neho v tomto a budúcom roku uvedie 14 premiér a celkovo 40 diel spojených so slovanskou kultúrou.

22.03.2023 16:00
Netrebko Foto: ,
Operná speváčka Anna Netrebko.
debata

Na programe maďarskej štátnej opery bude tiež Rusalka českého skladateľa Antonína Dvořáka, informuje ČTK.

Béla Bartók Čítajte viac Cesta lemovaná smútkom národov

Okrem Dvořáka zaznie v Maďarskej štátnej opere dielo Boris Godunov ruského skladateľa Modesta Petroviča Musorgského. Chystá sa aj koncertné vystoupenie španielskeho tenoristu Plácida Dominga a ruskej sopranistky Anny Netrebkovej, píše maďarská agentúra MTI. Nová sezóna sa začína v štátnej opere v septembri.

ruská sopranistka Anna Netrebková Čítajte viac Metropolitná opera musí Netrebkovej zaplatiť vysoké odškodné

Netrebková bola jedným z prvých veľkých mien na kultúrnej scéne, ktorých sa vlani dotkol bojkot Západu po ruskej invázii na Ukrajinu. Operná hviezda musela rušiť koncerty, neskôr sa na európske pódiá začala vracať. Speváčka, ktorá má i rakúske občianstvo, síce odsúdila vojnu na Ukrajine, ale neučinila tak smerom k ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Taliansko Rusko Ukrajina vojna Netrebková odsúdenie uarus Čítajte viac Netrebková odsúdila vojnu, Rusi ju potrestali Julian Barnes, Šum času Čítajte viac Kniha roka denníka Pravda: Galileo hudby
debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #opera