Prehliadka Made in Czechoslovakia sa zameria na hudobné inscenácie

Po trojročnej prestávke spôsobenej pandémiou sa do Divadla Andreja Bagara (DAB) vracia divadelná prehliadka Made in Czechoslovakia. České a slovenské divadlá sa na javisku DAB predstavia od 16. do 27. mája.

08.05.2023 14:00
SND Kým prídu Stouni Robo Roth Foto:
Robo Roth ako skvelý dvojník Micka Jaggera v hre Kým prídu Stouni, ktorú uvedie festival Made in Czechoslovakia.
debata

Ako uviedli organizátori, tento rok sa diváci môžu tešiť na ponuku hudobných titulov, ktoré mapujú tvorbu a osudy známych osobností z oblasti populárnej hudby. „Som rád, že po prestávke môžeme do nitrianskeho divadla opäť priviesť úspešné české a slovenské inscenácie. Naše podujatie nepriamo nadväzuje na niekdajší festival Májová divadelná Nitra. Bývala to veľká udalosť. V Nitre sa stretávali umelci známi z divadiel i televíznych obrazoviek a filmov. Podobný zážitok by sme našim divákom chceli ponúknuť aj dnes, keď im predstavíme najúspešnejšie inscenácie českých a slovenských divadiel,“ uviedol riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy.

Skupina Modus spojila Janka Lehotského a Mariku...
Mirka Brezovská (v strede) v podaní  Nikolett...
+9Marta Kubišová a Helena Vondráčková v podaní...

Podľa jeho slov ponúkne divadelná prehliadka predovšetkým hudobné inscenácie. „Každá z nich je niečím špecifická. Či už je to americký rockový muzikál Ne/Normální v podaní Městského divadla Brno, alebo hudobná a kabaretne ladená inscenácia Horáckeho divadla Jihlava s názvom Je naprosto nezbytné, ktoré je venované Hane Zagorovej. Slovenské národné divadlo sa na prehliadke predstaví svojou inscenáciou Kým prídu Stouni. Predstavenie Slovenského komorného divadla v Martine s názvom Zem si pamätá je zasa venované našej legende Karolovi Duchoňovi. DAB prichádza na festival so svojou novou hudobnou inscenáciou Zlatá lýra, ktorá doplní celú prehliadku,“ dodal Dóczy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Divadlo Andreja Bagara v Nitre #Made in Czechoslovakia