Nová Fontána pre Zuzanu má hneď tri Zuzany, mladé a talentované. Kto dostal rolu Evy Vejmělkovej?

V novej divadelnej verzii muzikálu Fontána pre Zuzanu sa v hlavnej postave, ktorú na filmovom plátne stvárnila Eva Vejmělková, striedajú hneď tri mladé a talentované „Zuzany“: Viktória Ševelová, Sára Varšová a Linda Šuhajdová. Hoci film vznikol už takmer pred štyridsiatimi rokmi a ony patria k mladej generácii, „elánovky“ majú rady. A filmy o Zuzane tiež.

23.05.2023 06:00
debata (1)
Video
Viktória Ševelová, Sára Varšová a Linda Šuhajdová o muzikáli Fontána pre Zuzanu. / Zdroj: Pravda

Viktória Ševelová už má skúsenosti s účinkovaním v muzikáli, no nie v hlavnej úlohe, aktuálne účinkuje na javisku Divadla Nová scéna v muzikáli Bonviván. Slávny film z roku 1985, prvú Fontánu pre Zuzanu, jej púšťala doma mama. „Pesničky teda poznám a poznám aj všetky tri filmy, hoci som mladšia, tiež som na nich vyrastala,“ vyznáva sa.

Fontána pre Zuzanu (1985), trailer k filmu

Sára Varšová sa odjakživa venovala spevu, teraz študuje herectvo na štátnom konzervatóriu a postavou Zuzany sa jej splnil detský sen. Elán a Fontána pre Zuzanu sa jej totiž páčili už dávno, no nikdy jej ani nenapadlo, že by mohla byť na javisku jej obľúbenou Zuzanou.

Gymnazistka Zuzana Šuhajdová nie je herečka, venuje sa spevu. Keďže má rada staré slovenské hity, je šťastná, že si zaspieva Zuzanu, veď v tomto muzikáli znie veľa známych piesní, ktoré prežili viac generácií. Pre obe dievčatá je divadelná Fontána pre Zuzanu muzikálová premiéra, nová skúsenosť.

Viktória Ševelová, Sára Varšová a Linda... Foto: Robert Huttner
muzikal fontana pre zuzanu Viktória Ševelová, Sára Varšová, Linda Šuhajdová Viktória Ševelová, Sára Varšová a Linda Šuhajdová (na snímke sprava), tri nové Zuzany z muzikálu Fontána pre Zuzanu.

Táto divadelná Zuzana však bude iná, než ako ju poznáme z filmov. „Posunulo sa to, vtedy bol socializmus, teraz žijeme inú dobu a aj muzikál bude uvoľnenejší. Bude viac hudobný, postavený na speve a tanci, lebo náš režisér je choreograf a jeho cítenie je najmä cez tanec,“ hovorí o novej verzii známeho muzikálu Viktória Ševelová. Podľa Lindy Šuhajdovej bude muzikálové predstavenie pod holým nebom viac autentické, keďže vystupujú naživo. Všetky tri nové predstaviteľky Zuzany sa na letné turné po Slovensku tešia a veria, že diváci budú novou verziou slávneho muzikálu v réžii skúseného choreografa Jaroslava Moravčíka v dobrom prekvapení.

muzikal fontana pre zuzanu, jaroslav moravcik Čítajte viac Jaroslav Moravčík chystá s Dušanom Rapošom muzikál Fontána pre Zuzanu. Vypočujte si zábavné verše, ktoré v ňom budú znieť
Barbara Haščáková: Fontána Lásky, hudba: Vašo Patejdl, text: Jozef Urban

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Fontána pre Zuzanu