Dobrý festival bude v obnovenom prešovskom amfiteátri

V Prešove sa 21. a 22. júna uskutoční siedmy ročník Dobrého festivalu, na ktorom sa predstavia interpreti ako Roni Size, Freak Power, Gapa & Groovin' Heads, Terrence Williams, IMT Smile, Andrej Šeban, Peter Nagy, Peter Lipa, Chiki Liki Tu-A, Heľenine Oči, Mloci, Žobráci, Hrdza, Back2Love, Giom, Kitten & The Hip, Nocadeň, Kandráčovci alebo Lucas Hulan. Vstupenky sa predávajú v sieti Ticketportal za 10 eur.

06.06.2013 07:00
IMT Smile Foto:
Na festivale vystúpi aj IMT Smile.
debata

Ako na tlačovej konferencii uviedol organizátor festivalu Miro Tásler, podujatie sa tento rok bude konať v zrekonštruovanom priestore prešovského amfiteátra. „Mali sme skoro celý rok, aby sme areál amfiteátra pripravili. Vyniesli sme odtiaľ 220 ton odpadu, nanosili sme tam asi sto ton kameňov, urobili sme cesty, celú infraštruktúru, nové toalety, stanové mestečko s vodovodom, zasiali sme trávu,“ vyhlásil Tásler. Tomu sa za obnovenie amfiteátra poďakoval Peter Nagy, ktorý je rodákom z Prešova.

„Na amfík mám veľmi pekné spomienky, lebo sme tam chodili ešte na strednej škole do kina. Bude to už môj tretí koncert na Dobrom festivale a atmosféra je tam vždy perfektná. Chcem sa preto poďakovať Mirovi, že tento festival naďalej robí,“ uviedol Nagy. Štruktúru podujatia ocenil aj brat Mira Tásler Ivan, s ktorým pôsobí v kapele IMT Smile. „Mne sa na tomto festivale páči hlavne to, že sa tam Miro vždy snaží dostať interpretov rôznych žánrov, aj napriek tomu, že mu niektorí vyčítajú, že sa to nedá spojiť. Hudba je však o tom, že je v nej spojiteľné všetko, ak do nej dávate srdce. Základná myšlienka festivalu je spojiť rôzne štýly a ľudí,“ vyhlásil Ivan Tásler.

Z Prešova pochádza aj džezový spevák a hudobník Peter Lipa. „Na Dobrom festivale som koncertoval už pred piatimi rokmi, keď sa ešte konal na Delni. Tento rok to bude zároveň môj jediný koncert v Prešove,“ prezradil 70-ročný Lipa, ktorý získal tento rok ocenenie mesta Prešov za prínos v oblasti kultúry a hudby. Túto cenu si prevezme práve na Dobrom festivale.

Organizátorom sa vôbec po prvý raz podarilo na festival dostať Andreja Šebana, ktorý sa v Prešove predstaví s formáciou Andrej Šeban Band. Taktiež premiérovo bude mať na Dobrom festivale zastúpenie aj ľudová hudba, keďže tam vystúpi formácia Kandráčovci. „Je veľmi zlé, že mladá slovenská generácia nepozná slovenské ľudové piesne, a preto som rád, že tento rok budeme mať prvýkrát ľudovky,“ dodal Miro Tásler.

debata chyba