Začína sa festival, ktorý oslavuje pekné knihy

Volá sa BRak, ale na rozdiel do svojho názvu, má za cieľ prezentovať len krásne knihy. Bratislavský knižný festival začína svoj prvý ročník vo štvrtok takzvaným warm upom, pokračovať bude do nedele.

29.05.2014 12:52
herec, robo roth Foto:
Robo Roth prečíta Hlbokomorské rozprávky v Pisztoryho paláci v nedeľu o 13.h..
debata

To najlepšie z tvorby spisovateľov, ilustrátorov, knižných grafikov a typografov zo Slovenska a okolitých krajín. To všetko ponúkne podujatie v priestoroch bratislavského Pisztoryho paláca, KC Dunaj aj A4 – nultý priestor. Organizátori sľubujú okrem predajnej výstavy kníh desiatok malých a stredných vydavateľstiev zo Slovenska, Českej republiky, Poľska, Maďarska a Ukrajiny aj bohatý sprievodný program.

Už dnes večer sa môžu návštevníci KC Dunaj na Nedbalovej ulici stretnúť so spisovateľmi Tomášom Ulejom, Agdom Bavi Painom, Máriusom Kopcsayom a Lacom Keratom, ktorí prečítajú v rámci Literárneho cirkusu KK Bagalu ukážky z pripravovaných kníh. Nasledovať bude koncert skupín Kolowrat a Kosa z nosa.

Piatkový program v Pisztoryho paláci sa začína už ráno a končí vo večerných hodinách, pričom cez víkend sa rozšíri aj do priestorov A4 – nultý priestor. Jeho súčasťou budú diskusie, prednášky, tvorivé dielne, výstavy knižných ilustrácií aj koncerty.

Zahraničnými hosťami festivalu z radov spisovateľov budú pražský románopisec a filozof Michal Ajvaz aj poľský novinár a publicista Ziemowit Szczerek. Ukrajinský autor Taras Prochasko bude určite patriť k jednému z hlavných ťahačov podujatia. V sobotu o 18.30 porozpráva divákom v Pisztoryho paláci o situácii na Ukrajine s názvom V novinách o tom nenapíšu.

Organizátori nezabudli ani na program pre deti. Patrí medzi ne napríklad nedeľné divadelné predstavenie Zlatá priadka na motívy knihy Márie Ďuríčkovej, ktoré sa uskutoční o 10. h v Pisztoryho paláci. Deti sa budú tiež môcť s Martinou Rozinajovou naučiť, ako vzniká kniha, vypočuť si Roba Rotha čítajúceho Hlbokomorské rozprávky alebo precestovať svet za 1,5 hodiny s českými hostkami Alžbetou Zemanovou a Magdalénou Rutovou.

Celý program Bratislavského knižného festivalu nájdete na stránke brakfestival.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Pisztoryho palác #BRak #Bratislavský knižný festival