Na Pohodu prídu aj Marián Varga či Sima Martausová

Na 18. ročník multižánrového festivalu Bažant Pohoda, ktorý sa bude konať od 10. do 12. júla na trenčianskom letisku, príde aj legendárny slovenský hudobník Marián Varga.

05.06.2014 05:00
sima-martausova Sima Martausová Foto:
Speváčka a herečka Sima Martausová
debata

Klávesák známy z kapiel ako Prúdy alebo Collegium Musicum sa na letisku predstaví s projektom Noneto, ktoré spája Moyzesovo kvarteto a Slovenské dychové kvinteto. „Skladby z rôznych období Vargovej bohatej kariéry dostali v novom prevedení aj nový šmrnc, je to niečo, čo treba určite zažiť na vlastnej koži,“ uviedli organizátori na oficiálnej webstránke www.pohodafestival.sk.

Na Pohode vystúpi aj slovenská speváčka Sima Martausová. Držiteľka dvoch cien Zväzu autorov a interpretov (ZAI) v kategóriách Objav roka a Album roka zatiaľ ponúkla štúdiovky Vyzliecť si človeka (2011) a Dobrý deň to som ja (2013).

Do line-upu pribudli aj Mydy Rabycad, Ohm Square, The Finally a DJ Aid Kid, ktorí budú reprezentovať českú hudobnú scénu, na Sochárskej lúke budú vystavovať výtvarníci Marek Ormandík, Ladislav Sabo, Dionýz Troskó a Miroslav Trubač. Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť aj na Chalanov z chatrče či Divadlo Haliganda. Zástupcovia festivalu tiež prezradili, že vystúpenie už skôr ohlásenej nemeckej formácie Moderat bude svojou tvorbou sprevádzať tím vizualistov Pfadfinderei.

Na festivale sa zúčastnia aj takzvané „hrové hliadky“ občianskeho združenia Návrat, ktoré budú prostredníctvom puzzle alebo pexesa vysvetľovať, „prečo je hra základným komunikačným nástrojom dieťaťa“. V diskusii na podobnú tému sa stretnú aj Daniel Hevier, Peter Černák a Dana Žilinčíková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sima Martausová #Pohoda 2014