S letným slnovratom príde do Trnavy Ekofest

Leto v Trnave otvorí presne v deň letného slnovratu siedmy ročník benefičného environmentálneho festivalu Ekofest, ktorý sa prvýkrát bude konať v amfiteátri v Kamennom mlyne.

13.06.2014 16:00
Polemic Foto:
Na Ekofeste zahrajú aj Polemic.
debata

Na festivale v sobotu 21. júna vystúpia kapely Iné kafe, Polemic, Desmod, Zóna A, Konflikt, Helenine oči, Zoči Voči, Wild people, ale aj talianska formácia For Those Afraid a česká skupina Gygy. Výťažok z festivalu bude opäť venovaný na projekt Stromy pre Trnavu, vďaka ktorému vlani v meste pribudlo 55 nových stromov.

Sprievodný program sa začína už o deň skôr v trnavskom kine Hviezda, kde bude počas celého dňa premietnutých šestnásť dokumentárnych filmov s environmentálnou tematikou. Vstup do kina bude zadarmo. V sobotu bude sprievodný program pokračovať premietaním filmov a prednáškami v hoteli Koliba v Kamennom mlyne. Hovoriť sa bude o projekte komunitného zelovocu v Trnave, o revitalizácii parku Na kalvárii, o zdravých potravinách, rodinných farmách a ďalších témach. Nebudú chýbať ani výstavy Gréty Zubovej, Matúša Plecha, priateľov zeme a prezentácie ochranárskych a environmentálnych združení.

Novinkou Ekofestu budú športové aktivity na kúpalisku v Kamennom mlyne, kde sa odohrajú turnaje v triatlone a stolnom tenise. Program festivalu je na internetovej stránke www.ekofest.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Desmod #Ekofest #Iné kafe #Polemic