Colours of Ostrava ponúkne hviezdne koncerty aj množstvo aktivít

Cez 200 programových bodov na dvanástich open-air a krytých scénach. To ponúka od 17. do 20. júla trinásty ročník medzinárodného hudobného festivalu Colours of Ostrava.

03.07.2014 13:29
Robert Plant Foto: ,
Spevák Led Zeppelin Robert Plant.
debata

Okrem koncertov sú pre návštevníkov areálu industriálneho areálu Dolních Vítkovic k dispozícii taktiež divadlá, workshopy, filmy, diskusie, performance či výtvarné aktivity. Zázemie tu vďaka špeciálnej Detskej scéne a dojčiacemu stanu opäť nájdu rodičia s deťmi.

Festival, ktorý je jedným z najvýznamnejších a najnavštevova­nejších hudobných podujatí v susednom Česku sa môže pýšiť hviezdnym line-upom. Headlinermi budú spevák Robert Plant, známy ako člen Led Zeppelin, francúzska šansonierka ZAZ, ale aj formácie MGMT, The National, alebo Bastille.

„Českú premiéru zažije na Colours of Ostrava taktiež legendami opradený bluesový spevák a gitarista Seasick Steve alebo americký funkový a soulový spevák s jedinečným prejavom Charles Bradley,“ dopĺňa program PR manažér pre Slovensko, Zdenko Hanout. „K ďalším hudobníkom patrí dánska elektropopová speváčka a pesničkárka MØ, islandská speváčka Emilíana Torrini a divoká francúzska senzácia posledných rokov, kapela Shaka Ponk, ktorá minulý rok vyhrala vo francúzskych hudobných cenách Victoires de la Musique a získala dvakrát MTV Europe Music Awards.“

Chýbať nebude ani horúca jednotka svetových hitparád, soulovo-popový spevák John Newman, ktorý so singlom Love Me Again a debutovým albumom Tribute vystrelil na vrcholy rebríčkov a získal dve nominácie na Brit Awards. Zo slovenských interpretov sa predstavia Horkýže Slíže, Polemic, alebo Korben Dallas.

„Aj keď samotný festival trvá stále len štyri dni, organizátori ponúknu nové dôvody, prečo v Ostrave stráviť dlhší čas. Festival v ulicích, tradičný sprievodný program s bohatou ponukou koncertov, pouličných muzikantov, divadiel, hudobných stánkov alebo aktivít pre deti zadarmo, sa tento rok posunie na utorok a stredu pred Colours,“ vysvetľuje Hanout.

Už v pondelok 14. júla bude otvorený aj druhý stanový tábor v areáli Sliezskoostravského hradu, ktorý na celý týždeň poskytne ubytovanie a celkové zázemie záujemcom i bez vstupenky na Colours of Ostrava, napríklad rodinám s deťmi, turistom, alebo športovcom. Ako dodáva Hanout, pre odbornú verejnosť a záujemcov o hudobnú tematiku bude určená ďalšia novinka od organizátorov Colours of Ostrava: v stredu 16. júla sa uskutoční v Dolních Vítkovicích, v multižánrovom priestore Cooltour a v klube Marley v centre Ostravy hudobná konferencia a showcase českých kapiel pod názvom Czech Music Crossroads.

Štvordenné a jednodenné vstupenky sú k dispozícii cez e-shop oficiálnej stránky Colours of Ostrava , v pobočkách Ostravského informačného centra a v sieti Eventim.cz.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Led Zeppelin #Robert Plant #Colours of Ostrava #John Newman #Zaz #MGMT