Začína sa sviatok rockerov festival Topfest

Hlavné hviezdy festivalu Topfest prinesú na piešťanské letisko tvrdú gitarovú hudbu od hardcore punku cez rap rock až po metal. Program festivalu ponúkne piatka 26. júna do nedele 28. júna aj overené topfestové mená slovenskej a českej hudobnej scény ako Tublatanka, Divokej Bill či Zona A. Tento rok sa návštevníci môžu tešiť aj na nedeľnú chuťovku v podobe open air predstavenia Made in Slovakia skupiny IMT Smile s folklórnym súborom Lúčnica.

26.06.2015 11:44
Headlinerom 12. ročníka festivalu Topfest je... Foto:
Headlinerom 12. ročníka festivalu Topfest je heavymetalová legenda Twisted Sister.
debata

Program troch festivalových dní sa začína už o 12. h a bude prebiehať na dvoch pódiách. Už v piatok sa predstaví škótska hardcore punková kapela The Exploited, symfonický metal privezú z Holandska Within Temptation, ale svoje gitary preveria aj švédski death metalisti Arch Enemy, pričom piatkový program uzatvorí nitrianska úderka Horkýže Slíže. Koncert headlinera Twisted Sister, ktorý bol ohrozený pre náhlu smrť bubeníka A. J. Pera, sa uskutoční v sobotu o 21.30 h. Twisted Sister dorazili na Slovensko s veľkorysým časovým odstupom už v utorok.

Organizátori pre celý tím pripravili 16 izieb. „Svojimi požiadavkami priamo na mieste hudobníci výraznejšie nezaskočili. K dispozícii chcú mať okrem základného občerstvenia a vybavenia šatní hlavne niekoľko vysokých zrkadiel, dostatok energetických nápojov, žinenku na jogu a špeciálnu značku mexickej tequily,“ uviedli organizátori.

Počas troch dní na festivale zahrajú aj české kapely Kryštof, Support Lesbiens, ale aj domáci interpreti ako Hex, Gladiator, Slobodná Európa, Korben Dallas či Zoči Voči. Okrem hudobných zážitkov čaká na návštevníkov aj množstvo atrakcií. Budú si môcť skúsiť voľný pád z 25-metrovej výšky či vychutnať si pohľad na festival počas preletu helikoptérou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #letný festival #IMT Smile #Topfest #The Exploited #Twisted Sister #letisko Piešťany #Zona A