Leto v parku sa pripravuje na koncert Zaz

Koncerty, divadlá, kvíz či premietania filmov prináša do priestorov košických Kasární/Kulturparku festival Leto v parku. Siedmy ročník otvorila 24. júla dvojica koncertov, ktoré spojili balkánsky a košický temperament a podľa slov dramaturga festivalu Daniela Franka toto spojenie zafungovalo.

08.08.2015 16:02
spevacka ZAZ koncert NTC Foto: ,
Francúzska speváčka Zaz vystúpi po druhý raz na Slovensku 9. augusta v Košiciach.
debata

„Úvodné koncerty kapiel Dubioza Kolektiv a Puding pani Elvisovej dopadli výborne. Prišlo okolo osemsto ľudí a vládla vynikajúca atmosféra. S úvodom Leta v parku sme spokojní,“ hovorí Franko. Už v nedeľu 9. augusta sa na festivale predstaví hlavná hviezda siedmeho ročníka – francúzska speváčka Zaz.

Francúzska energická strela

Zaz príde opäť na Slovensko rok po bratislavskom koncerte. Organizátori multižánrového festivalu sa ju snažili do Košíc priviesť už v roku 2013, no bez úspechu. O to viac ich potešilo, že tento rok populárna speváčka už vo východoslovenskej metropole vystúpi. Fanúšikovia sa dočkajú najväčších hitov z predchádzajúcich albumov Zaz a Recto Verso ako Je veux, On ira či Gamine, ale aj kúskov z nahrávky Paris venovanej slávnemu mestu s covermi od najväčších hviezd francúzskej hudobnej scény.

„Publikum sa môže tešiť na jej výrazný chrapľavý hlas, energiu a živelnú prirodzenosť,“ uvádzajú organizátori. Koncert bude tvoriť viac ako jedenapolhodinový program. Napriek tomu, že sa speváčka neobjavuje často v playlistoch slovenských rádií, získala si u nás množstvo fanúšikov, ktorí s oduševnením spievali jej pesničky aj v novembri v Bratislave, kde sa predstaví opäť 4. decembra.

V prípade jej košického koncertu sa organizátori stretli s pozitívnymi ohlasmi, čoho dôkazom je aj predaj vstupeniek. „Predali sme už viac ako dvetisíc vstupeniek a záujem stále rastie,“ prezradil dramaturg festivalu, ktorý spomenul, že kapacita Bieleho námestia v Kasárňach/Kul­turparku, kde sa bude koncert Zaz konať, sa pohybuje okolo 3 000 ľudí. Ešte pred koncertom Francúzky zahreje publikum balkánskymi rytmami dídžejské duo Malalata. Priestory Kasární/Kulturparku budú otvorené už od 17.30 h, koncert Zaz odštartuje o 19.15 h. Organizátori upozorňujú, že návštevníci nebudú môcť vojsť do areálu so sklenenými fľašami. Vlastné nápoje si však môžu priniesť v plastových obaloch.

odkaz
Súťaž - Festivalové leto

Mladé talenty a noblesa swingu

Leto v parku ovládnu 21. augusta mladé nádejné talenty, ktoré sa za posledné obdobie ukázali na slovenskej hudobnej scéne. Svoj debutový album Moon Starer, ktorý vyšiel pod hlavičkou vydavateľstva Warner Music, predstaví kapela Frequency a rovnako so svojou prvotinou príde do Košíc aj pesničkárka Martina Javor. Pozornosť si získala vďaka hudobnej relácii Rádia_FM Demovnica, ktorá poskytuje priestor mladým hudobníkom. Pre Martinu Javor z toho napokon vyplynula aj príležitosť nahrať sólový album White Lies Covered Eyes pod producentským dohľadom Maroša Hečka. Večer mladej slovenskej hudby zavŕši nitrianska kapela Fresh Out Of The Bus.

Program festivalu ešte ponúkne 15. augusta vystúpenie klaviristky Jordany Pavlovičovej, 16. august bude patriť divadelnej hre Karola Vosátka Kam chodí Oscar Wilde na večeru a hudba 20. rokov minulého storočia v rytme swingu a džezu zaznie v podaní orchestra Bratislava Hot Serenaders 28. augusta v priestoroch Kunsthalle/Hala umenia. Orchester osemnástich hudobníkov doplní spevom Milan Lasica.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Kasárne Kulturpark #Zaz #Leto v parku