Festival Sziget navštívilo 441-tisíc ľudí

Sziget, ktorý sa skončil v nedeľu v neďalekej Budapešti, má za sebou jeden z najúspešnejších ročníkov. edem dňový festival navštívil rekordný počet fanúšikov – 441 tisíc z 95tich krajín sveta a vystúpili umelci z 50tich štátov.

18.08.2015 13:26
sziget Foto:
Festival Sziget tento rok navštívilo 441-tisíc ľudí.
debata

Festival mal tento rok naozaj kvalitný a pestrý hudobný line-up. To sa odrazilo aj na návštevnosti – tri zo siedmych festivalových dní boli vypredané! Minuloročný úspech primäl organizátorov zvýšiť kapacitu a tento rok sa na festival zmestilo až 90 tisíc návštevníkov denne.

Prvý úspech zaznamenal hneď v pondelok Robbie Williams. Nápisy „vypredané“ svietili na festivalových pokladniach aj v piatok a v sobotu, kedy boli headlinermi Avicii, Kasabian, Kings of Leon a Major Lazer. Celkovo festival navštívilo 441 tisíc Szigeťanov z 95 štátov. Okrem Maďarov patrili medzi najpočetnejšie skupiny fanúšikovia z Holandska, Veľkej Británie, Francúzska, Nemecka a Talianska.

Fanúšikovia festivalu Sziget si už teraz môžu zapísať do kalendárov termín 10. až 17. august 2016(od stredy do stredy), kedy sa bude konať Sziget.

debata chyba
Viac na túto tému: #Budapešť #Kings Of Leon #Sziget festival #Florence and the Machine