Kapela Fúzy Múzy ide jednou ranou na Sziget

Na maďarskom festivale Sziget sa predstaví aj slovenská skupina Fúzy Múzy, ktorá zvíťazila v súťaži Jednou ranou na Sziget.

10.05.2016 05:00
fuzy Foto:
Muzikál Mačky uvádza bratislavské Divadlo Nová scéna.
debata

V súboji o vystúpenie na populárnom hudobnom podujatí porazili českú formáciu Piano. Kapela je už druhým zástupcom Slovenska na Szigete.

O víťazstve slovenskej kapely rozhodli návštevníci trojice koncertov. "Všetky tri koncerty boli niečím výnimočné, fanúšikovia nám prišli dodať pocit uvoľnenej atmosféry a my sme im za to odohrali 40 minút čistej psychadélie. V Prahe to celé vyvrcholilo, pri vyhlasovaní výsledkov sme nemohli uveriť, keď prečítali naše meno. Vôbec sme to nečakali. Je to skvelý pocit, že si budeme môcť zahrať na jednom z najväčších festivalov v Európe,“ tešil sa z víťazstva líder kapely Fúzy Múzy Juraj Staviarsky.

Festival Sziget sa bude konať od 10. do 17. augusta v Budapešti, pričom účasť na ňom už skôr potvrdili napríklad Muse, Noel Gallagher's High Flying Birds, Sia, Rihanna, Bastille, Sigur Rós, Róisín Murphy, Sum 41, David Guetta, Jake Bugg, Kaiser Chiefs, Manu Chao s kapelou La Ventura, Movits!, The Last Shadow Puppets, Bloc Party, M83 a mnohí ďalší.

Prešovská formácia Fúzy Múzy sa pohybuje na hudobnej scéne od roku 2012. V skupine pôsobia Juraj Staviarsky (basgitara), Ľuboslav Krajňák (gitara) a Stanislav Kořínek (bicie), ktorí svoju hudbu charakterizujú ako psychotrilerovú alternatívu. V marci uviedli na trh svoj eponymný debutový album. Na konte majú cenu Nadácie Advance Investments, ktorú si prevzali v rámci Radio_Head Awards 2013.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sziget festival #Jednou ranou na Sziget #Fúzy Múzy #Piano