Na Pohode zahrajú Midi Lidi aj Vec ako dídžej

Na 20. ročníku multižánrového festivalu Pohoda vystúpi aj slovenský rapper Vec, ktorý sa však predstaví ako dídžej. Interpret, vlastným menom Branislav Kováč, poteší fanúšikov a fanúšičky v sobotu ako posledný účinkujúci v SLSP aréne.

31.05.2016 15:45
38-vecc raper vec vecko Foto:
Raper Vec príde na Pohodu ako dídžej.
debata

Vec patrí k najskúsenejším raperom, producentom a dídžejom česko-slovenskej hip-hopovej scény. V 90. rokoch minulého storočia pôsobil v skupine Trosky, s ktorou v roku 1997 vydal eponymnú štúdiovku. Ako sólový interpret debutoval v roku 2005 albumom Dobré ráno, po ktorom nasledovali Funkčný veterán (2008), Funkčné remixy (2009) a Stereo farbo slepo (2012). Medzi jeho najznámejšie skladby patria Na horách, S vlkmi žijem s vlkmi vyjem (feat. H16), Turista (feat. Pio Squad), Bez teba (feat. Tina) alebo Vianočný klip (feat. Zverina, Moja Reč a Hafner).

Na Pohode sa predstaví aj česká formácia Midi Lidi. Funguje od roku 2006. Jej prvý album s názvom Čekání na Robota (2007) si vyslúžil nomináciu na cenu Anděl. Skupina sa dostala do pozornosti aj vďaka filmu Protektor (2009) Marka Najbrta, ku ktorému nahrala soundtrack ocenený Českým levom. Na konte majú okrem ďalších soundtrackov aj albumy Hastrmans, Tatrmans & Bubáks (2009) a Operace „Kindigo!“ (2011). Pätnásteho júna sa dostane na trh štúdiovka Give Masterpiece A Chance!

Účasť na Pohode už skôr potvrdili The Prodigy, Sigur Rós, PJ Harvey, James Blake, Flying Lotus, DJ Shadow, Róisín Murphy, Parov Stelar, The Vaccines, Nina Kraviz, Gogol Bordello, Savages, Odesza, Ernest Ranglin & Friends, Nederlands Dans Theater II a mnohí ďalší zahraniční interpreti.

Domácu scénu na festivale zastúpia napríklad jana Kirschner, Saténové Ruky, Billy Barman, The Tap Tap, Milan Lasica & Bratislava Hot Serenaders, Rozpor, B-complex, Walter Schnitzelsson či Longital Suita.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda festival #The Prodigy #PJ Harvey #Roisin Murphy #James Blake #Sigur Rós #Flying Lotus #Pohoda 2016 #DJ Shadow #Midi Lidi #DJ Vec