Sigur Rós predstavili novú skladbu

Islandská post-rocková kapela Sigur Rós predstavila novú skladbu s názvom Óvedur. Trojčlenná skupina ponúkla novinku počas koncertu na hudobnom festivale Primavera Sound, ktorý sa konal od 1. do 5. júna v Barcelone. Okrem Óvedur zazneli aj známe piesne ako Saeglópur z úspešného albumu Takk... (2005) a Kveikur, ktorá sa nachádza na rovnomennej nahrávke z roku 2013.

07.06.2016 11:43
Jon Ţor "Jonsi" Birgisson zo skupiny Sigur Rós. Foto: ,
Jon Ţor "Jonsi" Birgisson zo skupiny Sigur Rós.
debata

Formácia zároveň predviedla nový live set, pričom počas vystúpenia nechýbali ani špeciálne svetelné efekty a videoprojekcie. Kapela zahrá aj pre slovenských fanúšikov a fanúšičky, a to na festivale Pohoda, ktorý sa bude konať od 7. do 9. júla na letisku v Trenčíne.

Sigur Rós združení okolo frontmana Jóna „Jónsiho“ Birgissona sa pohybujú na scéne od roku 1994. Debutovali v roku 1997 štúdiovkou Von, na ktorú o dva roky neskôr nadviazali nahrávkou Ágaeis byrjun. Nasledovali albumy ( ) (2002), spomínaný Takk…, Med Sud I Eyrum Vid Spilum Endalaust (2008), Valtari (2012) a zatiaľ naposledy spomínaná štúdiovka Kveikur. K predposlednej menovanej nahrávke vzniklo viacero krátkych filmov, v jednom z nich sa objavil aj americký herec Shia LaBeouf. Medzi zrejme najznámejšie skladby formácie patria okrem spomínaných napríklad Glósóli, Ekki múkk, Varúd či Fjögur píanó.

debata chyba
Viac na túto tému: #nová skladba #Sigur Rós #Pohoda 2016 #Óvedur