V sobotu sa uskutoční desiaty ročník festivalu Vrbovské vetry

V sobotu 16. júla sa vo Vrbovom uskutoční jubilejný desiaty ročník festivalu Vrbovské vetry. Na podujatí, ktoré v areáli miestneho futbalového štadióna odštartuje o 13.14 h, sa predstavia Vrbovské vŕby, basgitarista Juraj Griglák & Company, Karpatské Chrbáty, Vrbovskí Víťazi, Slobodná Európa, Jasná Páka s Davidom Kollerom, Medial Banana či Pražský výběr v pôvodnej zostave. Hlavný program uzavrú Chiki liki tu-a a ich "Projekty", ktorých vystúpenie bude časovo neobmedzené

12.07.2016 16:01
David Koller Foto: ,
Na festivale sa predstaví aj David Koller s formáciou Jasná Páka.
debata

Organizátor festivalu Branislav „Braňo“ Jobus na podujatí pokrstí svoje najnovšie knihy Zvon (2016) a Tajná správa (2016), ako aj jeho tohtoročnú hudobnú novinku Jobus Pubertus. Diela uvedie do života zvuk špeciálneho bronzového 50-kilogramového zvona. Samozrejmosťou budú tradičné dostihy na hojdacích koňoch, známe aj ako Veľká Vrbovská, alebo Formula Nula. Na návštevníkov a návštevníčky čaká aj novinka aktuálneho ročníka, ktorou je Plastová Megalukostreľba.

Organizátori tiež pripravili bohatý sprievodný Vetro-program pred vrbovským Domom kultúry, ktorý sa začne už v stredu 13. júla. V ten deň sa návštevníci a návštevníčky môžu tešiť na Dada Nagya a jeho hostí, koncert organovej hudby pod vedením Štefana Ternóczskeho a premietanie snímky Eva Nová (2015) v rámci Bažant Kinematografu. Ten ešte vo štvrtok ponúkne film Wilsonov (2015) a v piatok titul Stratení v Mníchove (2015). Štvrtkový večer spestrí aj bubenícka šou Tambores a KatArs-a capella.

Piatkový program odštartuje vystúpením Vrbovskí umelci vetrujú, po ktorom bude nasledovať premiéra prvej časti animovaného rozprávkového seriálu Komisár Mrodge, ktorý vytvoril Jakub Kroner, filmár známy napríklad vďaka animovanému projektu Lokal TV (2011) či snímke Lóve (2011). Komisár Mrodge vznikol podľa rovnomennej knihy Braňa Jobusa z roku 2012, pričom 47-ročný umelec nahovoril aj hlavnú postavu a postaral sa o hudbu seriálu. Premietnu tiež dokumentárnu snímku Vrbovský veter (2014) režiséra Mira Rema. Snímka je voľne dostupná prostredníctvom služby YouTube.

Nedeľňajšie dozvuky festivalu sa začnú na futbalovom štadióne Upratékou, po ktorej bude pred Domom kultúry nasledovať Výprava k stredu sveta a vesmíru a nakoniec Hasičské preteky.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Vrbovské vetry #Juraj Griglák #Karpatské Chrbáty #Vrbové