Para na Žákovic Open poteší fanúšikov novými skladbami

Slovenská kapela Para predstaví na festivale Žákovic Open aj nové skladby. Podujatie sa bude konať 22. a 23. júla v Trenčianskych Bohuslaviciach.

13.07.2016 11:31
Tomáš „Lasky“ Šedivý Foto:
Spevák kapely Para Tomáš „Lasky“ Šedivý.
debata

„Na Žákovic Open sme hrali už asi desaťkrát. Je tam výborná rodinná atmosféra, sme tam všetci spolu – fanúšikovia aj účinkujúci, svorne popíjame nápoje, je to skvelé. Pomaly sme začali chystať nový, siedmy album, a tak toho roku v Trenčianskych Bohuslaviciach zahráme aj dve-tri nové pesničky. Na jeseň vydávame dvojsingel, ktorý tiež určite odpálime. Už ho máme nahraný, ale ešte nevieme, ako sa bude volať. Asi Žiadne slová, iba činy, ale to ešte nie je isté,“ prezradil Tomáš „Lasky“ Šedivý, spevák kapely, ktorá nahrala albumy ako Veci začnú fungovať (2000), 1234 (2001), Brutálna zostava (2004), Para (2007), Povstanie (2010) a Menšina (2012) a hity Abstinent, Matamatomatahari, Otec, Keď ťa stretnem, Prezident, Zatancuj, Prví poslední, Brutálna zostava či Kruhy do vody.

Na festivale zahrá aj skupina Korben Dallas, ktorá predstaví upravené verzie niektorých piesní. „Žákovic bol jeden z prvých festivalov, kde sme hrali. Je tam priateľská rodinná atmosféra a skvelí ľudia. Veľmi radi sa tam vraciame. Je to taký pocit, ako keď idete ku kamošom na festival. Tentoraz zahráme naše oba duety, ktoré máme s Janou Kirschner a Anetou Langerovou, ale v úprave bez speváčok. S Anetou sme pieseň Sen nahrali so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu, takže jej úprava do podoby tria bola naozaj výzva,“ ozrejmil bubeník Igor „Ozo“ Guttler.

Členovia kapely Vidiek sa tešia na podujatie aj preto, lebo podľa ich vlastných slov sa návštevníci a návštevníčky festivalu stále usmievajú. „To sa nám na Žákovici najviac páči a preto tam radi hráme. Poznáme sa aj so starým Žákovicom, vždy prichystá dobré jedlo, pitie, tešíme sa z toho. Minulý rok sme vydali nové CD Vidiek s oblohou, tak sme tentoraz do programu zaradili aj pesničky z tohto albumu. Nebojte sa však, nebudú chýbať ani hity ako Fajčenie škodí zdraviu alebo Nechajte si ju. Sme si vedomí, že keby sme to nezahrali, ľudia by nás vypískali,“ povedal líder formácie Ján Kuric.

Okrem spomínaných kapiel zahrajú na Žákovic Open aj Dan Bárta a Illustratosphere, Hex, Chiki liki tu-a, Puding pani Elvisovej, Slobodná Európa, Čisté Tvary, Saténové Ruky, Hafner & Beyuz, Captain Slice, Autodrom, Take Shelter, Trolejboys a Fishface.

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #festival #Para #Korben Dallas #Žákovic Open #Trenčianske Bohuslavice