Ursinyho muzikál Peter a Lucia zaznie aj na Colours of Ostrava

Festival Colours of Ostrava, ktorý sa od 19. do 22. júla bude konať v industriálnom areáli Dolních Vítkovic, pridáva do programu osemnásť nových mien, ktoré patria k tomu najzaujímavejšiemu na nezávislej scéne u nás aj v zahraničí. Výber opäť vznikol v dramaturgii hudobného magazínu Full Moon a k slovu sa dostane široká škála žánrov ako pop, elektronika, emocore, shoegaze či džez.

06.04.2017 14:00
Jakub Ursiny Dorota Nvotová Peter a Lucia Foto:
Jakub Ursiny a Dorota Nvotová, ktorí spoločne s kapelou Talent Transport oživili muzikál Deža Ursinyho Peter a Lucia.
debata

„Podobne ako v predchádzajúcich rokoch sú základom programu Full Moon Stage zaujímavé mená domácej alternatívnej scény, ku ktorým vyberáme zahraničných interpretov. S tohtoročnou zostavou účinkujúcich naväzujeme na náročnosť minulých rokov a verím, že sme, čo sa týka zaujímavosti dramaturgie, urobili opäť krok dopredu,“ hovorí Michal Pařízek, šéfredaktor Full Moonu.

Jednou z výnimočných udalostí na Full Moon Stagei bude festivalová premiéra muzikálu Deža Ursinyho Peter a Lucia v podaní jeho syna Jakuba, herečky a speváčky Doroty Nvotovej a skupiny Talent Transport. „Jeden z najväčších velikánov československej hudby by v tomto roku oslávil sedemdesiat rokov. Uvedenie projektu Peter a Lucia by malo k oslave nedožitého jubilea Deža Ursinyho aspoň trochu prispieť,“ hovorí Pařízek.

Peter a Lucia (upútavka na staršie podujatie v Bratislave)

Na tohtoročnom Full Moon Stagei ďalej vystúpia: ±0, Autumnist, Cold Cold Nights, Dné, Esazlesa, Ron Gallo (US), Johnny the Horse, Manon Meurt, Muzikant Králíček, Niechęc (PL), Rest in Haste, Role, Emma Ruth Rundle (US), Tomáš Palucha s filmom Haxän, Warhaus (BE), Xylouris White (AU/GR) a víťaz súťaže 1Band2Play.

„Počas predchádzajúcich štyroch ročníkov sa jasne ukázalo, že publikum na najpestrejšom festivale u nás si scénu, ktorú zabezpečuje Full Moon, obľúbilo,“ hovorí Pařízek, „minulý rok som do úlohy tajnej hviezdy festivalu dával Brodku, tento rok by som rád upozornil na sobotňajšie vystúpenie amerického garážového pesničkára Rona Galla. Verím, že podobne úspešné budú mená ako Xylouris White alebo Warhaus, ale svoju dôležitosť má, samozrejme, každá položka programu.“

Na Colours of Ostrava 2017 zahrajú ako hlavní headlineri napríklad Jamiroquai, Imagine Dragons, Norah Jones, Justice, alt-J, Birdy, Midnight Oil, Moderat, LP, Benjamin Clementine, Michael Kiwanuka, Laura Mvula, UNKLE, Afro Celt Sound System ale aj Nouvelle Vague.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dežo Ursiny #Colours of Ostrava #Jakub Ursiny #Talent Transport #Peter a Lucia