Festival Uprising odhaľuje headlinera. Je ním Sean Paul

Bratislavské Zlaté piesky v lete navštívi Sean Paul, svetový hitmaker, držiteľ Grammy a umelec, ktorý udržuje reggae a dancehall hudbu aj kultúru v povedomí poslucháčov už vyše 20 rokov. Populárny Jamajčan bude hlavnou hviezdou desiateho výročia festivalu Uprising, ktorý sa uskutoční 25. a 26. augusta 2017.

31.05.2017 12:10
Sean Paul Foto:
Populárny Jamajčan Sean Paul bude hlavnou hviezdou desiateho výročia festivalu Uprising.
debata

Aj napriek tomu, že Sean Paul svoju hudobnú kariéru odštartoval v roku 1996 a v roku 2003 získal ocenenie Grammy za najlepší reggae album roka, vrchol svojej kariéry zažíva práve v poslednom čase. Paul je bezpochyby najhranejším a najpopulárnejším jamajským interpretom súčasnosti. Prispelo k tomu množstvo spoluprác s menami ako Sia, Migos, Dua Lipa, Clean Bandit, Tory Lanez. Tie sa pridali do zoznamu spoluprác s etablovanými interpretmi ako Beyoncé, Rihanna, Jay Z či Kylie Minogue, no taktiež s reggae a dancehall prominentmi ako Damian „Jr Gong‟ Marley, Chi Chi Ching, Mr. Vegas, Beenie Man či Tami Chynn.

Sean Paul, narodený 8. januára 1973 v Kingstone, je jedným z najikonickejších umelcov Jamajky. Má multikultúrne korene. Jeho rodičom v žilách prúdi anglicko-portugalsko-čínsko-jamajská krv. Jeho mama je uznávaná maliarka, po ktorej zdedil lásku k umeniu a jeho otec pochádza z rodiny športovcov. Sean Paul bol jamajským reprezentantom vo vodnom póle od svojich 13. rokov. Keď mal 21 rokov, naplno sa začal venovať hudbe. Jeho hudobné začiatky ovplyvnili najmä Lt. Stitchie, Major Worries a Supercat. Sean Paul začal písať vlastné pesničky a po zoznámení sa s členmi reggae formácie Third World sa mu otvorili dvere do hudobného sveta.

Čo sa týka hudobného programu, návštevníci sa môžu tešiť na jeho hity ako Get Busy, Like Glue, Temperature či We Be Burning. Sean Paul na festival príde aj s kompletnou kapelou a tanečníčkami.

V programe jubilejného desiateho ročníka festivalu Uprising sa 25. a 26. augusta predstavia okrem Sean Paula aj mená ako Alpha Blondy, Irie Révoltés, Pendulum Dj Set, 5'nizza, Macka B, General Levy, Congo Natty, Foreign Beggars a desiatky ďalších.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Uprising #Zlaté piesky #Uprising Reggae Festival #Sean Paul