Za hviezdami do Poľska. Na Open'er príde aj Lorde

Na poľskom festivale Open'er vystúpi aj novozélandská speváčka Lorde. Organizátori podujatia, ktoré sa bude konať od 28. júna do 1. júla v meste Gdynia, o tom informovali prostredníctvom oficiálnej webstránky. Dvadsaťročná interpretka vystúpi v posledný deň festivalu na Orange Main Stagei.

31.05.2017 16:00
Lorde Foto: ,
Program poľského festivalu Open'er obohatí aj novozélandská speváčka Lorde.
debata

Účasť na podujatí predtým potvrdili Foo Fighters, Radiohead, The Weeknd, The Kills, Royal Blood, M.I.A., Warpaint, Moderat, Prophets of Rage, James Blake, Solange, The xx, The Dumplings, George Ezra, Michael Kiwanuka, Taco Hemingway, Julia Pietrucha, G-Eazy, Dua Lipa, Rae Sremmurd, Jimmy Eat World, Nicolas Jaar alebo Mac Miller.

Lorde, vlastným menom Ella Marija Lani Yelich-O'Connor, sa preslávila v októbri 2013, keď sa vo veku 16 rokov a 11 mesiacov stala so skladbou Royals najmladším interpretom, ktorý sa dostal na čelo Billboardu Hot 100 od 14. novembra 1987, keď v ňom triumfovala americká speváčka Tiffany s piesňou I Think We're Alone Now. Lorde sa stala aj prvým novozélandským hudobníkom, ktorý tento rebríček dobyl ako hlavný interpret.

Skladba Royals vyšla najprv na jej debutovom EP The Love Club (2013) a neskôr aj na albume Pure Heroine (2013). Táto pieseň jej vyniesla aj dve ceny Grammy. Časopis Time ju v roku 2013 zaradil do zoznamu najvplyvnejších tínedžerov na svete a v nasledujúcom roku sa dostala do zoznamu najvplyvnejších ľudí do 30 rokov podľa magazínu Forbes. V piatok 16. júna uvedie na trh druhý album Melodrama.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #festival #Lorde #Foo Fighters #Radiohead #Open'er