Festival Glastonbury o rok možno bude. Má to však háčik

Glastonbury, jeden z najväčších svetových hudobných festivalov, ktorého aktuálny ročník sa konal tento víkend, by mal mať budúci rok prestávku.

26.06.2017 14:00
Glastonbury Festival Foto: ,
Pravidelná prestávka festivalu Glastonbury má slúžiť na regeneráciu pozemku, ale aj oddych obyvateľov, ktorí žijú v okolí.
debata

Organizátori ju zaraďujú každý šiesty rok s úmyslom, aby sa zregeneroval pozemok, na ktorom sa podujatie každoročne koná, a tiež preto, aby si obyvatelia oblasti oddýchli od hluku.

Ako však v nedeľu, v posledný festivalový deň, britskému denníku The Guardian prezradil hlavný organizátor podujatia Michael Eavis, budúcoročná prestávka ešte nie je stopercentne istá. Eavis vyhlásil, že rozhodnutie zaradiť na budúce leto festivalovú prestávku „už ľutuje“ a nevylučuje, že si to ešte rozmyslí. Má ale jednu veľmi špecifickú požiadavku.

„Existuje jedna kapela, ktorá by som chcel, aby sa dala znova dokopy. A ak sa dá dokopy, ešte si to rozmyslím,“ cituje The Guardian Eavisa. Šéf festivalu odmietol povedať, o akú kapelu ide, ale prezradil, ktorá to nejde: „Nie sú to One Direction.“

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #prestávka #Glastonbury