Leto bude opäť plné hier Williama Shakespearea

Sedemnásty ročník Letných shakespearovských slávností prináša až štyri hry, z čoho tri v Bratislave uvedú premiérovo. Festival 5. júla otvorí Komédia omylov v novom preklade Ľubomíra Feldeka a v réžii Romana Poláka.

28.06.2017 16:00
Komédia omylov LSS Foto:
Robo Roth a Petra Vajdová v predstavení Komédia omylov.
debata

Známy expert na Shakespeara Martin Hilský hru prirovnal k bláznivému kolotoču strát a nálezov. Je to fraška o dvoch súrodeneckých dvojiciach – identických dvojčatách, ktorá popri zábave ponúka aj dômyselnú hru s protikladmi a paradoxmi vrátane brilantnej úvahy o vzťahoch muža a ženy. V komédii od 5. do 18. júla hrajú: Robo Roth, Petra Vajdová, Martin Šalacha a na klavíri Róbert Mankovecký.

Dva dni – 19. a 20. júla je šanca vidieť v Bratislave ostravskú inscenáciu Hamlet v réžii Janky Ryšánek Schmidtovej v hlavných úlohách s Miroslavom Etzlerom a Tomášom Savkom. Od 22. do 25. júla je na programe pražská produkcia – Rómeo a Júlia režijného dua SKUTR – Lukáša Trpišovského a Martina Kukučku. Rómeom je Jan Sklenář, Júliou Tereza Voříšková. A na záver LSS je tu od 27. júla do 1. augusta rozlúčka s úspešným Othellom v réžii Michala Vajdičku. Žiarlivým Othellom je Jozef Vajda, Desdemonou Veronika Kubařová a Jago je Ľuboš Kostelný. Všetky predstavenia na Bratislavskom hrade sa začínajú o 20.30 h.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Othello #Hamlet #Letné shakespearovské slávnosti