Kabát, Tublatanka a Horkýže Slíže. Topfest hlási prvé mená

Na 15. ročníku festivalu Topfest vystúpia aj kapely Kabát, Tublatanka či Horkýže Slíže.

10.01.2018 14:00
Tublatanka Foto: ,
Na vystúpenie pod holým nebom sa teší aj kapela Tublatanka.
debata

„My si už Topfest bez Kabátu ani nevieme predstaviť. Zahráme klasicky náš festivalový set, ktorý je takým prierezom všetkými našimi albumami. Tešíme sa na slovenských fanúšikov,“ uviedol Josef Vojtek, líder českej formácie, ktorá vydala albumy ako Má ji motorovou (1991), Děvky ty to znaj (1993), Čert na koze jel (1997), MegaHu (1999), Go satane go (2000), Dole v dole (2003), Banditi di Praga (2010) alebo Do pekla/do nebe (2015).

Na fanúšikov sa teší aj Tublatanka, ktorá má na konte hity Dnes, Môj starý dobrý kabát, Loď do neznáma či Láska drž ma nad hladinou. „Mám rád veľké koncerty pod holým nebom. Pri hraní dýcham čerstvý vzduch a nemusím posielať technikov, aby otvorili okná v sále, pretože fanúšikovia už vydýchali posledné molekuly kyslíka. Pritom nasávam letnú atmosféru z publika a užívam si koncert. Kontakt s publikom je pre mňa veľmi dôležitý. Keď kontakt s fanúšikmi funguje, tak má koncert vysoké napätie a môže gradovať. Topfest je jeden z prvých veľkých festivalov, ktorý vznikol na Slovensku a dnes už má tradíciu. Vždy je dobre zorganizovaný a má kvalitnú profesionálnu ozvučovaciu a svetelnú aparatúru, preto na ňom rád vystupujem. Na Topfeste sme s Tublatankou hrali štyrikrát a zažili vynikajúcu atmosféru,“ vyjadril sa spevák a gitarista skupiny Maťo Ďurinda.

Horkýže Slíže plánujú predstaviť aj skladby z najnovšieho albumu Pustite Karola (2017). Organizátori predtým prezradili, že na podujatí, ktoré sa bude konať 29. a 30. júna na letisku v Piešťanoch, vystúpi aj švédska kapela Clawfinger. Okrem toho pripravujú aj bohatý sprievodný program. „Topfest vnímame ako multižánrový festival. Fanúšikovia u nás budú mať možnosť vidieť top slovenských a českých interpretov a, samozrejme, aj zahraničné hviezdy. Tento ročník sa chceme zamerať na zážitky, ktoré si naši návštevníci odnesú z festivalu na celý život. Zábava s priateľmi, odviazanie sa a interaktívne hry, ktoré nezažijú nikde inde, len na Topfeste 2018,“ vyjadril sa organizátor Dušan Drobný.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tublatanka #kabát #Topfest #Horkýže Slíže #Clawfinger