Hľadačov talentov môžu zaujať aj Katarzia či Diego

Organizátori medzinárodného showcaseového festivalu a hudobnej konferencie Sharpe oznámili mená ďalších potvrdených interpretov.

25.03.2018 05:00
Katarzia Foto:
Mená festivalu Sharpe doplnila aj slovenská pesničkárka Katarzia.
debata

Návštevníci a návštevníčky podujatia, ktoré sa bude konať 27. a 28. apríla v bratislavskej Novej Cvernovke, sa môžu tešiť na formácie z domácej hudobnej scény ako Papyllon, Bad Karma Boy, Diego, Aces, Katarzia + Band a projekt Carpet Cabinet, českú kapelu Manon Meurt a experimentálne duo 1flfsoap, slovinského klavírneho producenta Bowraina a skupinu Zulu Zulu z Baleárskych ostrovov.

„Veľmi sa tešíme z ďalšej vlny interpretov, v ktorej sa nám podarilo namixovať klavírny minimalizmus, energickú live elektroniku, africké vplyvy, zasnený shoegaze, art rock, blues, mestskú melanchóliu, jazz, r'n'b aj top slovenské pesničkárstvo,” vyjadrili sa organizátori, ktorí chcú festivalom rozšíriť obzory hudobných fanúšikov a predstaviť zaujímavých umelcov s potenciálom prekročiť hranice svojich krajín. "Zo zahraničia prinášame kapely, ktoré nás nadchli pri návštevách zahraničných festivalov, z domácej scény sa všetko predstavia mená s veľkým potenciálom,“ dodali organizátori.

Cieľom podujatia je okrem sprostredkovania hudobného zážitku aj podpora a prezentácia hudobnej scény. Kapely budú môcť predviesť svoju hudbu pred odborníkmi zo zahraničia, nadviazať kontakty či budúce spolupráce a dostať svoju tvorbu na nové miesta. Hudobná konferencia vytvorí platformu pre vzdelávanie a networking hudobníkov a hudobných profesionálov.

Sharpe ponúkne vyše 20 koncertov na šiestich pódiách. Okrem spomínaných mien sa na ňom zúčastnia aj taliansky experimentálny producent a bubeník Andrea Belfi, holandská shoegaze formácia Blue Crime a excentrický viedenský synth-pop Ankathie Koi, domácu scénu tiež zastúpia Space Cats, Says, Tittingur a Isama Zing. Súčasťou podujatia budú aj moderované diskusie, prednášky, rozhovory, praktické workshopy či diskusie so zahraničnými agentmi a manažérmi o stratégii pre kapely, ktoré sa snažia presadiť v zahraničí. Na Sharpe prídu aj zástupcovia bookingovej agentúry ATC Live (spolupracujú s menami ako Fink, Mac Demarco, Romare či Sleaford Mods), PR manažérka s päťročným pôsobením v renomovanom vydavateľstve Erased Tapes (Kiasmos, Nils Frahm, Olafur Arnalds) alebo dramaturgovia festivalov MENT Ljubljana a Eurosonic Noorderslag.

debata chyba
Viac na túto tému: #Diego #Katarzia #showcasový festival #Nová Cvernovka #Sharpe