Cannes spoznáva porotcov. Vezme na milosť von Triera?

V porote filmového festivalu v Cannes zasadnú okrem iného americká herečka Kristen Stewartová, francúzska herečka Léa Seydouxová, kanadský režisér Denis Villeneuve a jeho francúzsky kolega Robert Guédiguian. V stredu to oznámili organizátori prestížnej prehliadky, ktorá sa bude vo francúzskom letovisku konať od 8. do 19. mája.

18.04.2018 14:00
Lars von Trier Foto: ,
Lars von Trier bol z Cannes vykázaný potom, čo v roku 2011 na tlačovej konferencii vtipkoval o tom, že je nacista.
debata

Už skôr vedenie festivalu oznámilo, že predsedníčkou poroty bude austrálska herečka Cate Blanchettová. Porota bude zložená z piatich žien a štyroch mužov.

Riaditeľ festivalu Thierry Frémaux v utorok v rozhovore s rozhlasovou stanicou Europe 1 naznačil, že do Cannes by sa mohol vrátiť Lars von Trier. Dánsky filmár bol z prehliadky vykázaný potom, čo v roku 2011 na tlačovej konferencii vtipkoval o tom, že je nacista. O tom, či sa v Cannes bude premietať jeho nový triler The House That Jack Built, sa podľa Fremauxa rozhodne v najbližších dňoch.

V snímke kontroverzného režiséra hrá Matt Dillon sériového vraha. Časopis The Hollywood Reporter napísal, že vo filme sú extrémne brutálne a násilné scény, podobné tým v kritizovanej snímke Antikrist z roku 2009.

V boji o hlavnú cenu Zlatú palmu sa na tohtoročnom 71. medzinárodnom festivale stretnú filmy známych režisérov, ako sú Francúz Jean-Luc Godard, Talian Matteo Garrone alebo Američan Spike Lee.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kristen Stewart #Cannes #Lars von Trier #Lea Seydoux