Víkend plný sci-fi, fantasy či metlobalu ponúka SlavCon

V znamení témy Na vlnách a pod vlnami sa bude niesť 12. ročník festivalu SlavCon, ktorý prinesie program plný fantasy, sci-fi, popkultúry, hier i histórie. Návštevníkov privíta od 4. do 6. mája v bratislavskom Dome kultúry Dúbravka. TASR o podujatí za organizátorov informovala Veronika Hincová.

04.05.2018 16:00
Metlobal Foto: ,
Počas festivalu si prídu na svoje aj priaznivci metlobalu.
debata

„Na festivale je dlhá tradícia tvoriť program najmä fanúšikmi a pre fanúšikov, no svoje miesto si nájdu aj špeciálni hostia,“ priblížila Hincová. V rámci témy Na vlnách a pod vlnami si podľa jej slov návštevníci festivalu budú môcť vypočuť rozprávanie spisovateľky Františky Vrbenskej o pirátoch európskych vôd alebo sa dozvedieť niečo o úlohe vody v mytológii, komiksoch i svete J. R. R. Tolkiena. Festival privíta aj spisovateľov Petru Neomillnerovú, Jiřího Walkera Procházku, Leonarda Medeka či teoretika modernej fantastiky Ondreja Herca.

„Po desiatich rokoch sa festival opäť vracia k hororovej línii, v ktorej je hlavným lákadlom Peter Konečný s Nocou najsilnejších hororových filmov,“ pripomenula organizátorka. Pre fanúšikov histórie je podľa nej pripravený program prednášok o hradných ruinách na Slovensku alebo histórii lukostreľby, workshopy historických tancov alebo etikety naprieč dejinami. Na svoje si prídu aj milovníci sci-fi, Harryho Pottera a hry metlobal, chýbať nebude ani rocková hudba, stand-up vystúpenie či ohňová šou.

debata chyba
Viac na túto tému: #sci-fi #fantasy #Dúbravka #Harry Potter #horor #SlavCon #popkultúra