Filmový vkus Milana Lasicu odhalí košický Art Film Fest

Prezident Art Film Festu Milan Lasica prinesie počas 26. ročníka festivalu, ktorý sa uskutoční od 15. do 23. júna v Košiciach, divákom a diváčkam svoje obľúbené filmové muzikály v sekcii Prezidentov výber.

24.05.2018 07:00
Milan Lasica Foto: ,
Prezident Art Film Festu Milan Lasica.
debata

Návštevníci a návštevníčky festivalu tak budú môcť na plátnach košických kín uzrieť napríklad komédiu Páni majú radšej blondínky režiséra Howarda Hawksa (1953), v ktorej zahviezdila Marilyn Monroe, či oscarovú snímku Mary Poppins (1964) v réžii Roberta Stevensona.

Okrem nich sa do sekcie Prezidentov výber dostala aj slávna filmová adaptácia románu Charlesa Dickensa Oliver Twist, muzikál Oliver! (1968), ktorý zrežíroval Carol Reed, muzikál Pomáda (1978) Randala Kleisera a hudobná dráma All That Jazz (1979), v ktorej zas režisér Bob Fosse rozpráva príbeh choreografa ochotného obetovať celý svoj život tancu.

„Sú to filmy nakrútené pred mnohými rokmi a ich kvalita dokazuje, že názor o rýchlom starnutí filmu nie je celkom odôvodnený. Naopak, staré filmy, slávne v čase svojho vzniku, ako keby časom získali nové kvality, dokonca niektoré dávnejšie filmy, voľakedy nie celkom úspešné, zdajú sa nám po rokoch celkom zaujímavé, pretože ak nič iné, podávajú svedectvo o dobe svojho vzniku,“ povedal o svojom výbere Milan Lasica.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Milan Lasica #Art Film Fest 2018