Nova Rock bez Die Toten Hosen. Campina trápi sluch

Nemecká hudobná formácia Die Toten Hosen bude v dôsledku zdravotných problémov svojho frontmana Campina chýbať na najväčšom rockovom festivale Rakúska - Nova Rock, ktorý sa tradične koná v Nickelsdorfe v rakúsko-maďarskom pohraničí neďaleko Bratislavy, tentoraz v dňoch 14.-17. júna.

13.06.2018 12:00
Die Toten Hosen Campino Foto: ,
Spevák kapely Die Toten Hosen Campino na festivale Hodokvas v roku 2005.
debata

Iba niekoľko hodín pred vystúpením na beznádejne vypredanom koncerte pod holým nebom na scéne Waldbühne v Berlíne v piatok 8. júna postihla Campina náhla nedoslýchavosť, v dôsledku čoho mu lekári nariadili pokoj.

Večer predtým pritom skupina na rovnakej scéne predviedla pred takisto vypredaným hľadiskom fulminantné vystúpenie bez akýchkoľvek limitov. Zdravotné problémy u frontmana sa objavili v piatok ráno.

Formácia Die Toten Hosen medzičasom zrušila už z rovnakých dôvodov aj vystúpenie v Mníchove a Brémach, pričom druhý berlínsky koncert by sa mal uskutočniť v náhradnom termíne 29. augusta a brémsky 4. augusta.

Campino vyjadril na sociálnych sieťach značné poľutovanie nad odrieknutím festivalového vystúpenia v Rakúsku, na ktoré sa aj osobne tešil. Súčasne vyjadril presvedčenie, že je v dobrých rukách a vďaka intenzívnej starostlivosti sa bude môcť čoskoro vrátiť na koncertnú scénu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nova Rock #Die Toten Hosen #Campino