Pohoda 2018 otvorila svoje brány

22. ročník festivalu Pohoda sa začal, núdza o kvalitné koncertné zážitky nebude ani počas otváracieho dňa.

05.07.2018 15:20
festival pohoda 2018 Foto: ,
Pohoda 2018 víta návštevníkov.
debata (243)

Pre mnohých stálych návštevníkov je Pohoda viac ako len hudobný festival. Predstavuje životný štýl, miesto, kde sa počas troch dní koncentruje ideálny mix – priatelia, ktorí sa raz do roka stretávajú práve na trenčianskom letisku, komfort, ktorý im areál poskytuje, a v neposlednom rade program plný zaujímavej hudby, ktorú stojí za to objaviť.

Program na hlavnom stagei odštartuje o 19:00 Slovenský komorný orchester. Neskôr tam zahrajú jamajský hudobník Ziggy Marley a po ňom britská elektronická dvojica The Chemical Brothers. Na Orange stagei sa vo štvrtok predvedú slovenskí Billy Barman a SĽUK, následne formácie Polemic a Dr. Ring Ding. V noci zahrajú aj Bazzookas, ktorí sa počas festivalu predstavia niekoľko ráz vo svojom žltom autobuse, ale aj v sobotu v Nay tanečnom dome. Od 20:00 do 04:00 sa môžu návštevníci zabávať aj na stagei s názvom IQOS M-POINT ZONE 18+.

Ako uviedli organizátori festivalu na svojej stránke, Glass Animals nevystúpia ani na Pohode, ani na ďalších plánovaných festivaloch v tomto termíne – Open’er a Mad Cool. „Ide o neľahké rozhodnutie, no bohužiaľ v ostatných dňoch sa stalo niekoľko zásadných udalostí, ktoré nemáme pod kontrolou. Všetkým fanúšikom dáme ďalšie informácie hneď, ako to bude možné. Veľmi sa ospravedlňujeme každému, kto sa chystal na tieto naše koncerty. Nikdy by sme nezrušili show, ak by sme naozaj nemuseli,“ zverejnila Pohoda vyjadrenie manažmentu kapely.

Pohoda 2018 otvorila brány.
Pohoda 2018 otvorila brány.
+8Prví návštevníci Pohody 2018 prichádzajú na...

Štvrtok v znamení The Chemical Brothers

Už vo štvrtok večer čaká Pohodu vystúpenie kapely The Chemical Brothers, ktorá koncom milénia obrodila stagnujúcu tanečnú scénu. Ako prezradili organizátori, "chemici“ si pre Pohodu chystajú veľkú pódiovú šou. To isté platí aj pre ďalšie veľké meno – jednu z najvýraznejších umelkýň súčasnosti – americkú hudobníčku St. Vincent. Povestným šarmom, extravagantnými kostýmami, sebavedomým gitarovým prejavom a repertoárom svojho posledného albumu Masseduction poteší divákov v piatok večer.

Pohoda prinesie aj ďalšie hudobné lahôdky. Jedna z najflexibil­nejších elektronických skupín súčasnosti – skupina GusGus – predvedie, že hudobná scéna Islandu v 90. rokoch neponúkla svetu len poklady ako Björk či Sigur Rós. Poteší aj americký pesničkár Rodriguez, ktorého životný príbeh preslávil dokumentárny film Searching for Sugar Man, či "Sinatra v teniskách“ Jamie Cullum kmitajúci medzi džezom a popom. Priaznivcov reggae zase poteší koncert slávneho syna ešte slávnejšieho otca – Ziggyho Marleyho.

Pohoda 2018 otvorila brány, víta prvých... Foto: Pravda, Robert Hüttner
festival pohoda 2018 Pohoda 2018 otvorila brány, víta prvých návštevníkov.

Na svojej facebookovej stránke na úvod festivalu organizátori informujú o novinkách týkajúcich sa odpadu. V celom areáli dostanú návštevníci jedlo a nápoje servírované vo vratných pohároch a kompostovateľných riadoch z celulózy alebo kukuričného škrobu.

© Autorské práva vyhradené

243 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Kačšák #St. Vincent #The Chemical Brothers #Pohoda 2018 #GusGus