Festivalová päťka týždňa: Tipy Pravdy, kam sa vydať za kultúrou

Leto sa nesie v znamení festivalových podujatí orientovaných na rozličné sféry kultúry. Každý týždeň prináša nové akcie.

12.07.2018 05:00
Beckov Foto:
Na hrade Beckov návštevníkov počas Beckovských slávností obklopí dobová atmosféra stredovekého života.
debata

Rozhýbkosti (12. – 15. 7.)

Živý folklórny festival pre laikov aj pokročilých, ktorí milujú tradičnú slovenskú kultúru. V amfiteátri Východná podujatie ponúkne štyri dni workshopov ľudového tanca či hudby alebo spevu s profesionálnymi lektormi a pedagógmi. Rozhýbať kosti si budú môcť dospelí aj deti.

Exit Festival (12. – 15. 7.)

Každoročne sa koná v srbskom meste Nový Sad, získal v roku 2017 aj hlavnú cenu na European Festival Awards. Podujatie zasadené do prostredia veľkolepej rakúsko-uhorskej pevnosti ponúka množstvo žánrov a pravidelne láka veľké mená hudobného sveta. Tento rok to budú napríklad David Guetta, Grace Jones či Fever Ray.

Beckovské slávnosti (13. – 15. 7.)

Sú jedinečným podujatím svojho druhu na Slovensku. Pod majestátnym hradom v obci Beckov si budú môcť návštevníci okrem iného užiť hudobný program, predstavenia rytierov, detské workshopy, remeselný jarmok, vidlomet, detské nafukovacie kráľovstvo či rôzne diskusie.

Mighty Sounds (13. – 15. 7.)

Je to hudobný festival v českom meste Tábor, ktorý sa sústreďuje predovšetkým na punk a punkrock, rokenrol, hardcore, reggae, ska a hudobné štýly a scény, ktoré s nimi úzko súvisia. Na festival tento rok zavítajú aj americkí Anti-Flag, austrálsky hudobník Dub FX či Jamajčania z Inner Circle.

Kasiopeafest (13. – 15. 7.)

Ide o najväčší ochotnícky divadelný festival na Slovensku – ponúka program plný divadelných vystúpení, koncertov známych kapiel, workshopov a zábavy pre deti a dospelých. Do Budmeríc prídu divadelníci zo Slovenska aj zahraničia, aby rozohrali svoje etudy v známom budmerickom kaštieli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #tipy #Beckov #Exit Festival #Mighty Sounds