Žákovic Open štartuje so zmenami. Spôsobil ich zranený Ďuďo z Hexu

V Trenčianskych Bohuslaviciach sa v piatok začína 18. ročník festivalu Žákovic Open, ktorý otvorí svoje brány o 12:00.

20.07.2018 10:45
hex Foto:
Hex v zložení - zľava: bubeník Tibor Szabados (Tibike), Tomáš Dohňanský (Yxo), spevák Peter Dudák (Ďuďo) a gitarista Martin Žúži (Fefe).
debata (1)

Organizátori krátko pred začiatkom ohlásili zmenu v programe podujatia, ktoré potrvá do nedeľného rána. Skupina Hex vystúpi v pozmenenej zostave, dôvodom je chirurgický zákrok, ktorý musel podstúpiť spevák Peter „Ďuďo“ Dudák. Koncert preto musela zrušiť aj formácia Hogo Pogo, ktorej je členom.

„Najskôr som uvažoval, že zoženiem inú kapelu, ale Ďuďo navrhol, aby sme zavolali našich kamarátov spevákov a zahrali v špeciálnej zostave. A tak sme oslovili Laskyho zo skupiny Para a Šarkana, ktorí majú radi naše pesničky a poznajú ich. Jednu pesničku si zaspievajú aj Slimák z Hogo Pogo a Jožko Rezník z Walter Schnitzelsson. Na mieste možno vznikne situácia, že sa pridajú aj ďalší muzikanti, ktorí budú na festivale. Čaká nás preto veľmi špeciálny koncert. Z rovnakého dôvodu, žiaľ, nevystúpi skupina Hogo Pogo, kde je Ďuďo jediným gitaristom,“ oznámil organizátor festivalu a basgitarista Hexu Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Pre návštevníkov a návštevníčky sú pripravené aj chill-out zóna, kde púšťajú svoje obľúbené skladby samotní účinkujúci, sobotňajší futbalový zápas medzi fanúšikmi a hudobníkmi, parkovisko zdarma aj stánky s občerstvením. „Ubytovať sa môžu zadarmo v stanovej dedinke oproti areálu festivalu. Sú v nej sprchy, chemické toalety, cisterna s pitnou vodou a bufety s občerstvením. K dispozícii je však aj stanová dedinka Extra. Umiestnená je hneď vedľa pódia, takže fanúšikovia sú priamo v centre diania a nič im neunikne. Dedinka je oplotená a strážená. Posledné lístky sú ešte v predaji,“ dodal Yxo.

Zabezpečená je aj kyvadlová doprava. „V piatok bude premávať autobus zo železničnej stanice Nové Mesto nad Váhom každú polhodinu už od 15:00 do 20:00. Rovnako potom v posledný deň, v nedeľu, opačným smerom od 9:00 do 12:00,“ vyhlásil organizátor.

V piatok vystúpia Bratislavské dievčatá, FishFace, Diego, Jelen, Jana Kirschner, Vec s kapelou a Cpt. Slice. V sobotu ich vystriedajú Got Blue Balls, Datasystem, Walter Schnitzelsson, Hudba z Marsu, Ivan Mládek, Para, Hex a hostia a napokon Feelme.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #festival #operácia #zmena #Hex #vystúpenie #Para #Žákovic Open