Festivalová päťka týždňa: Moderný organ aj BeeFree

Leto sa nesie v znamení festivalových podujatí orientovaných na rozličné sféry kultúry. Každý týždeň prináša nové akcie.

26.07.2018 12:00
Cameron Carpenter Foto:
Cameron Carpenter vystúpi v rámci festivalu Viva Musica! 26. júla vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu.
debata

Bratislavský festival Viva Musica! pokračuje tento týždeň vystúpením extravagantného organistu Camerona Carpentera. Hudobník nominovaný na cenu Grammy zahrá 26. 7. vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu vlastné skladby aj diela Bacha, Bernsteina či Wagnera na monumentálnom prenosnom digitálnom organe.

Festival Sitno Blues v prírodnom amfiteátri na Počúvadlianskom jazere v Banskej Štiavnici bude 27. a 28. 7. oslavovať 10. narodeniny. Počas prvého dňa zahrajú blues domáci hudobníci aj hostia z Talianska, Francúzska či zo Srbska, na druhý deň vystúpia kapely ako Vidiek, Hudba z Marsu, Polemic či Medial Banana.

Mikulášsky jazzový festival ponúkne od 27. do 29. júla koncerty desiatky medzinárodných formácií, jam sessions, džezový bar či workshopy hry na bicích aj kontrabase. Okrem iných v Liptovskom Mikuláši vystúpia aj Radovan Tariška Radio Band, Sisa Michalidesová – Projekt Chloe, Alan Bartuš Trio či Martin Valihora Quartet.

Pred dvadsiatimi rokmi sa prvýkrát konal festival elektronickej hudby BeeFree. Odvtedy vystriedal viacero miest. Tento rok sa začne 27. júla na bratislavskej Pláži pod Ufom, v noci sa presunie do Subclubu a v sobotu na poludnie sa opäť vráti na pláž. Zahrajú aj Popredny, Kevi Anavi, Toky, Boss či Milos a Baltazar.

Friškofest privíta letisko Abrahám (okres Galanta) 27. a 28. júla. Vystúpia Richard Müller, Kollárovci, Chiki liki tu-a, Kiss Forever Band, Papyllon, Medial Banana či Paci Pac. Organizátori lákajú aj na to, že festival bude bez „europiva“ a budú sa na ňom čapovať iba remeselné pivá od lokálnych producentov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Viva Musica! #Beefree #Cameron Carpenter #Sitno Blues