Buď šťastný na Gypsy Feste

Koncerty rómskych spevákov, tanečníkov a divadelníkov aj ochutnávku tradičných rómskych jedál priniesol v poradí už jedenásty ročník festivalu Gypsy Fest.

28.07.2018 05:00
Gypsy fest Foto: ,
Účinkujúce tanečníčky počas festivalu Gypsy fest v roku 2016.
debata

Vyvrcholí v sobotu na bratislavskom Námestí SNP hudobno-tanečnou šou, v ktorej vystúpia umelci z viacerých krajín sveta. Šou nesie názov Av Baxtalo, čo v slovenčine znamená Buď šťastný. Predstavia sa v nej umelci z Litvy, Lotyšska, Ruska, Poľska, Nemecka a zo Švédska. Začiatok tanečno-speváckej šou, na ktorú je vstup zadarmo, je naplánovaný na 20. h.

Gypsy Fest od roku 2008 organizuje občianske združenie Roma Production. Jeho prvý ročník sa konal v Trebišove, neskôr sa festival presunul do Bratislavy. Doteraz na ňom vystúpilo 150 umelcov zo 17 krajín sveta, napríklad z Indie, Argentíny, Brazílie či Ruska.

„Návštevníci podujatia budú môcť ochutnať aj rómske jedlá. Tradičné rómske jedlo goja a iné dobroty budú súčasťou špeciálneho Gypsy Fest menu,“ vysvetlil hovorca festivalu Róbert Hamburgbadžo s tým, že ho bude podávať reštaurácia v historickom centre hlavného mesta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Gypsy fest #rómske piesne