Festivalová päťka týždňa: Hip hop, country aj elektronika

Leto sa nesie v znamení festivalových podujatí orientovaných na rozličné sféry kultúry. Každý týždeň prináša nové akcie.

01.08.2018 05:00
Charlotte Gainsbourg Foto: ,
Na poľskom festivale OFF vystúpi aj herečka a speváčka Charlotte Gainsbourg.
debata

Víkend v obľúbenom východoslovenskom letovisku Domaša bude patriť festivalu Hip Hop Žije. Dni od 3. do 5. augusta spestria vystúpenia hiphoperov, medzi ktorými nebude chýbať ani Majk Spirit, Kontrafakt, Separ, Strapo či Zverina. K zemplínskemu moru zavíta aj Neries, Dame, Cis T, Sima, Majself či GR Team.

Aj tradičný oravský jarmok oživených remesiel, program s ukážkami zbierok Oravského múzea i sprievod súborov k amfiteátru sľubuje 43. ročník Podroháčskych folklórnych slávností, ktorý sa bude konať od 3. do 5. augusta v Zuberci. Ako hostia sa predstavia poľské súbory z goralskej oblasti.

Ivan Mládek bude ťahákom Country festivalu Tužina, ktorý 4. a 5. augusta privíta českých a slovenských interpretov country a folkovej hudby. Keďže dramaturgia sa zameriava hlavne na mladé rodiny, deti zabaví maľovanie na tvár aj divadelné predstavenie Dračí príbeh a rodičov country bál a Zatúlaní.

M.I.A., Charlotte Gainsbourg, Grizzly Bear, Ariel Pink, The Brian Jonestown Massacre… Aj tieto mená ponúkne multižánrový festival OFF, ktorý sa bude od 3. do 5. augusta konať v poľskom meste Katovice. Podujatie, ktoré upriamuje svoju pozornosť na rock, alternatívu či elektroniku, patrí každý rok medzi to najzaujímavejšie, čo prináša európska festivalová sezóna.

Český festival Let It Roll pôvodne vznikol ako séria klubových akcií, dnes patrí medzi najnavštevovanejšie drumandbassové podujatia. Jedenásty ročník festivalu, ktorý sa na letisku v českých Milovicích uskutoční v dňoch 2. až 4. augusta, ponúkne účinkujúcich ako Andy C, Pendulum, Netsky či Wilkinson.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hip Hop Žije #OFF festival #Ivan Mládek #Let It Roll