Festivalová päťka týždňa: Rock pod kameňom aj Červeník, vyberte si z ponuky

Leto sa nesie v znamení festivalových podujatí orientovaných na rozličné sféry kultúry. Každý týždeň prináša nové akcie.

09.08.2018 05:00
Ivan Tásler IMT Smile Foto: ,
Ivan Tásler a jeho IMT Smile sa predvedie na festivale Červeník.
debata

Dánska heavymetalová kapela Pretty Maids, nemecký Helloween aj fínska metalová skupina Stratovarius vystúpia na festivale Rock pod kameňom, ktorým ožijú Sninské rybníky od 9. do 11. augusta. Chýbať nebude ani špička slovenskej a českej rockovej scény ako Tomáš Klus, Peter Nagy či skupiny Kabát a Gladiátor.

Zmes všetkých hudobných žánrov namixoval hudobný festival Červeník. O dobrú zábavu sa v amfiteátri dedinky neďaleko Hlohovca v piatok a sobotu (10. a 11. 8.) postarajú Ivan Tásler a jeho IMT Smile, Zuzana Smatanová, skupiny Tublatanka, Hex, Slobodná Európa, Polemic, Zoči Voči, King Shaolin, česká kapela Jelen a ďalší.

Rock a metal sa ponesú aj z pódia amfiteátra Nad Bôrami, kde 10. augusta štartuje dvojdňový festival Terchovský budzogáň. V Jánošíkovom rodisku vystúpia obľúbené slovenské kapely The Paranoid, Karpina, HT, Konflikt, Arzén a Mad Frequency, poprockový Oravci Caliber X, metalcoreisti Stormclear či Alkehol z Česka.

Ukážky z tradičných poľných prác aj tradičných remesiel, súťaž v kosení, jarmok i poľovnícke špeciality čakajú na návštevníkov festivalu Dožinky, ktoré sa v sobotu konajú v myjavskej časti Turá Lúka a na Gazdovskom dvore. Na svoje si prídu aj milovníci folklóru, program vyvrcholí odovzdaním dožinkových vencov a oldomášom.

Folklórne skupiny Choč, Tepličan, Liptov i bratislavský Prešporok privíta v nedeľu Festival pod Sidorovom. Prehliadka ľudovej, folkovej aj etno hudby, spevu a tanca sa odohráva v nádhernom prostredí ľudovej zrubovej architektúry podhorskej osady Vlkolínec, ktorá je zapísaná do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #IMT Smile #Pretty Maids #Červeník