Festival Kremnické gagy ponúkne mená ako Kronerová, Sobota či Kubovčík

Do Kremnice na konci augusta prichádzajú dve silné generácia československých umelcov.

12.08.2018 05:00
Zuzana Kronerová Foto:
Herečka Zuzana Kronerová sa predvedie na Kremnických gagoch.
debata (1)

Tú prvú zastupujú umelci ako Milan Lasica, Martin Huba, Zuzana Kronerová, Stanislav Štepka, Milan Kňažko, Daniela Kolářová, Luděk Sobota, Oldřich Navrátil. Nasledujú „neskôr narodené“ osobnosti ako Vanda Hybnerová, Tomáš Matonoha, Dominika Kavaschová, Michal Kubovčík, Sväťo Malachovský či Csongor Kassai.

Na festivale humnoru a satiry, ktorý sa koná od 24. do 26. augusta, nebude chýbať Ulička slávnych nosov v ktorej budú umiestnené reliéfy slávnej značky V+W – Jiří Voskovec a Jan Werich. Špecialitkou bude viac ako 1400 exponátov v Múzeu Gýča, ktoré je unikátom svojho druhu.

Hlavné námestie ožije svetovým umením, prídu umelci z Austrálie, USA, Kanady, Nemecka, Španielska a Litvy. Silné zastúpenie má tento rok aj kreslený humor v podobe karikaturistov z okolitých krajín.

„Čaká vás viac ako 60 predstavení z ktorých polovica je bez vstupného. Veríme, že si návštevníci opäť užijú neopakovateľnú festivalovú atmosféru, "hovorí Pavol Kelley, producent festivalu. Riaditeľ festivalu, Roman Vykysalý, ešte dopĺňa: "Budú to tri dni kultivovaného humoru a satiry. Program je veľmi pestrý, začíname predstaveniami pre deti, pokračujeme kvalitnou českou a slovenskou činohrou. Až do neskorej noci čaká návštevníkov množstvo koncertov a parádna tancovačka.“

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kremnické gagy #Zuzana Kronerová #Milan Kňažko