Bratislavu opäť rozozvučí židovská hudba. A nielen to

KlezMORE Festival Vienna & Bratislava ponúkne v rámci slovenskej časti zaujímavých interpretov.

25.10.2018 12:00
Pressburger Klezmer Band Foto:
Na festivale sa opäť predstaví aj skupina Pressburger Klezmer Band, ktorá zbiera hudobné námety a zdroje židovskej hudby z Bratislavy a celého Slovenska.
debata

Aj na tohtoročnom jubilejnom 15. ročníku viedensko-bratislavského festivalu KlezMORE sa predstavia výnimočné projekty súčasnej (nielen) klezmer scény," uviedol Andrej Werner, jeden z organizátorov festivalu.

Medzinárodná tradičná klezmerová formácia You Shouldn't Know From It zahrá 30. októbra v bratislavskom Ateliéri Babylon, kde sa predstaví aj domáce zoskupenie Pressburger Klezmer Band. V pondelok 5. novembra sa v komornom prostredí koncertnej sály staromestskej Základnej umeleckej školy Miloša Ruppeldta predvedú dve spievajúce klaviristky Polina Shepherd a Karin Sarkisjan.

Bratislavský Spoločenský dom Nivy bude 9. novembra hostiť ukrajinskú dedinskú dychovku Konsonans Retro, ktorá nielen hrou, ale aj a cappella spevom, očarila celý svet. Spolu s ňou zahrá na klarinet Sasha Danilov. Nasledovať bude prvá dáma srbskej trúbky Danijela Veselinovič so svojím Orkestar Danijela.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Pressburger Klezmer Band #klezmer #KlezMORE