One Day Jazz Festival zavíta do štyroch miest

Jubilejný desiaty ročník One Day Jazz Festivalu zavíta do štyroch miest. Počas novembra ponúkne koncerty v Košiciach, Novom Meste nad Váhom, Bratislave a Žiline.

09.11.2018 14:00
Oskar Rózsa Foto: ,
V rámci festivalu vystúpi aj Oskar Rózsa so svojim projektom Partnership Unlimited.
debata

„One Day Jazz Festival v rámci jubilejnej desiatky prináša jedinečný program. Najskôr sa vyberieme 18. a 19. novembra do Košíc a Nového Mesta nad Váhom s triom, ktoré svojím zložením predznamenáva veľmi unikátne spojenie. Andrej Šeban, Robert Balzar a ja budeme tvoriť akustický zvuk svojej hudby, ktorá je inšpirovaná slovanskými prvkami,“ uviedol riaditeľ podujatia a bubeník Martin Valihora.

„Na festivale zažijeme večer aktuálnej newyorskej scény s kontrabasistom Omerom Avitalom, ktorý prichádza so svojím kvintetom, a tiež priekopníka moderného džezu, saxofonistu menom Seamus Blake, ktorý sa predstaví so svojím kvartetom. Do Žiliny a do Bratislavy zavíta veľká hviezda festivalu – kamerunský basgitarista a spevák, ktorý žije v New Yorku, Richard Bona. Bona si získal svojím umením hry na basgitaru a spevom množstvo fanúšikov po celom svete. V Bratislave sa s Bonom predstaví ako jeho hosť aj mladučký veľký slovenský talent na basgitaru Áron Hodek,“ prezradil Valihora.

Slovenskú a českú scénu zastúpia projekt Oskara Rózsu Partnership Unlimited, kde sa predstaví elita slovenskej a českej hudobnej scény, a takisto trio, ktoré sa dalo dokopy len pre tento festival – Andrej Šeban, Martin Valihora a špeciálny hosť – česká svetová legenda na kontrabas Miroslav Vitouš. V stredu 28. novembra sa v Bratislave predstaví aj Kurt Rosenwinkel Trio s hviezdnou rytmikou z New Yorku – Dario Deidda na kontrabas a Gregory Hutchinson na bicie. „Ambíciou festivalu je prinášať každý rok niečo nové a zaujímavé. Čaká nás naozaj džezový festival plný svetových hviezd, veľmi sa na to teším,“ vyhlásil Valihora.

Program One Day Jazz Festivalu:

18. novembra – Košice – Fuga:

Šeban, Balzar, Valihora Trio

19. novembra – Nové Mesto nad Váhom – Blue Note:

Šeban, Balzar, Valihora Trio

25. novembra – Ateliér Babylon, Bratislava

Oskar Rózsa Partnership Unlimited

Seamus Blake and The French Connection

Omer Avital Qantar

27. novembra – Mestské Divadlo Žilina:

Šeban, Vitouš, Valihora

Richard Bona

28. novembra – Istropolis Bratislava:

Šeban, Vitouš, Valihora

Kurt Rosenwinkel Trio feat. Dario Deidda a Gregory Hutchinson

Richard Bona

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Šeban #One Day Jazz Festival #Martin Valihora #Oskar Rózsa