Čo dokážu tvorcovia hier za 42 hodín? Celkom dosť

V Bratislave sa bude od 9. do 11. novembra konať štvrtý ročník festivalu Bratislava Game Jam, na ktorom tímy grafikov, scenáristov a programátorov vytvárajú za 42 hodín hru na určenú tému. Sedemdesiat prihlásených súťažiacich sa stretne v Novej Cvernovke a predvedie svoje umenie pred medzinárodnou porotou.

09.11.2018 08:00
Bratislava Game Jam Foto:
Bratislavskú Novú Cvernovku od 9. do 11. novembra obsadí štvrtý ročník festivalu Bratislava Game Jam.
debata

Game Jam je svetový formát, kde vznikajú kreatívne a originálne videohry. Účastníci sú pod časovým tlakom a pracujú na téme, ktorá reflektuje aktuálne spoločenské problémy. Každý rok tak vznikajú inšpiratívne hry, ktoré majú edukačný potenciál, sú vizuálne zaujímavé a s netradičnou hernou mechanikou.

„Naším cieľom je predovšetkým stimulovať kreatívne a kritické myslenie v tvorcoch. Bratislava Game Jam dáva priestor na experiment a netradičné pohľady na hru ako médium. Chceme ukázať, že videohry nie sú len zábava, ale aj plnohodnotný umelecký a intelektuálny zážitok,“ dodáva organizátorka podujatia Ľubica Fandl Drangová.

Tento rok si organizátori pripravili program aj pre verejnosť, ktorá sa nezapojí priamo do súťaže, ale hry ju zaujímajú. V nedeľu 11. 11. bude v Novej Cvernovke doobeda blok prednášok a poobede si návštevníci môžu zahrať hry, ktoré tento rok na Bratislava Game Jam vznikli. Taktiež môžu zahlasovať za svojho favorita. Podujatie je vhodné aj pre rodiny s deťmi a všetkých priaznivcov umenia a technológií.

debata chyba
Viac na túto tému: #videohra #hra #Nová Cvernovka #Bratislava Game Jam